Hotelldriverne ble angrepet av to maskerte menn med kniv etter klokken 23 søndag kveld. Flere var vitner til deler av overfallet. Det eneste overfallsmennene tok med seg, var nøklene til hotellet.

Etterforsker flere spor

– Vi fortsetter å etterforske på bredt grunnlag og har flere muligheter åpne. En rekke elektroniske spor er innhentet og er nå til nærmere analyse. Det er også funnet ting på stedet hvor overfallet mot de to skjedde, som skal analyseres. Dette er blant annet ulike fingeravtrykk og DNA-spor, som tar litt tid å analysere, sier lensmann i Sunndal, Halvard Vermøy, til adressa.no. Han leder etterforskningen av det brutale overfallet, som kan minne om en handling fra såkalte torpedoer.

– Vi etterforsker bredt, og det er en av flere teorier som vi jobber ut ifra, bekrefter Vermøy.

Venter på analyser

– Er nøklene til hotellet, som forsvant etter overfallet, kommet til rette igjen?

– Nei, vi har ikke fått bekreftet at de er kommet til rette, sier Vermøy. Hotellet har derimot skiftet låser, så nøklene som er stjålet kan ikke benyttes for å ta seg inn i det lille hotellet i den til vanligvis fredfulle Tingvoll på Nordmøre.

– Vi har prioritert saken høyt og brukt betydelige ressurser på saken. Det er ikke så mye mer vi nå får gjort før vi får nærmere svar fra analysene, sier Vermøy, som sier at han fester lit til forklaringene til de overfalte.

Men ikke alle har fortalt sannheten til politiet - til å begynne med.

– Vi har sikret spor fra stedet, men det er ingen konkrete personer eller miljøer vi har ledetråder inn mot.

– Ble kneblet og teipet

Samboerparet som driver hotellet bor i en leilighet i samme bygg som hotellet. Da lyset gikk i bygningen like etter klokken 23 søndag kveld gikk mannen ned til sikringsskapet som ligger ved resepsjonen i det lille hotellet. Her hevder han at han ble overfalt av to maskerte menn. Kniv skal ha blitt brukt i overfallet, men politiet vil ikke bekrefte at det er brukt noen form for våpen.

– Jeg kom ned for å se – og her ble jeg møtt av to personer. Vi endte i et basketak, før de bandt og teipet meg. Senere gikk de løs på min kone, forteller mannen som driver hotellet sammen med sin partner.

Følg Adresseavisen på Twitter