Etter at geologene opphevet oppholds- og ferdselsforbudet under Veslemannen mandag, reiste Adresseavisen inn i området - og sendte opp en drone for å se nærmere på området hvor skredet ventes. Før eller siden.

Det er vanskelig å si når skredet kommer. En ting er sikkert: Fjellet beveger seg - og det beveger seg mye når det kommer mye nedbør. Kun små mengder meldes på varselet ut måneden for Mannen målestasjon, ifølge yr.no. Dermed vil det trolig bli oktober før det blir større bevegelser i det rasutsatte området.

- Vi følger med, og rapporterer til kommunen og politiet straks bevegelsene igjen blir store, sier seksjonssjef i NVE, Lars Harald Blikra, til Adresseavisen.

Mandag reduserte Norges vassdrags- og energidirektorat faregraden fra rødt (ekstremt) til gult (moderat). samtidig opphevet politimesteren oppholds- og ferdselsforbudet. Beboerne som har vært evakuert fra området siden fredag kveld fikk mandag flytte hjem igjen.

LES SAKEN: - Det er en slitsom situasjon

Hvis du synes det er rart at mange medier dekker begivenheten så tett, bør du se videoen av forskerne som filmet raset fra Børa i nærheten av Mannen i 2007.

17. oktober 2007 filmet førsteamanuensis Geir Vatne fra Geografisk institutt ved NTNU at store fjellblokker var i ferd med å løsne, og 10 000 kubikkmeter stein raste ned i dalen. Det vil det lenge varslede skredet fra Veslemannen bli, men løser det ut også nedre del av fjellet, kan det bli oppimot 18 ganger så stort som dette skredet. Så store skred skjer i Norge bare tre ganger i hundreåret - og er sjelden filmet.

Se 10 000 kubikkmeter stein rase ut