- Bevegelsen i Veslemannen er fortsatt relativ stor med to centimeter i døgnet i øvre del og omtrent 2 millimeter i døgnet i nedre del. Hastigheten har minket mye siden helgen, hvor den var oppe i 15 centimeter i døgnet. Faregraden er moderat (gul), skriver varsom.no.

Like etter klokken ti tirsdag morgen kom en ny statusrapport om det rasutsatte fjellet, Mannen, i Romsdal. Rapporten sier at farenivået holdes stabilt på gult.

Fikk flytte hjem

Mandag fikk alle de evakuerte i området flytte hjem igjen etter at farenivået ble senket to hakk fra rødt til gult. Rødt betegnes som ekstrem rasfare. Gult betyr at det er økt fare for skred.

- Jeg er ikke lettet over at farenivået er nedjustert, siden situasjonen fortsatt er uavklart. Og det blir ikke avklart før fjellet har rast ned. Nå ønsker vi faktisk at vi får dårligere vær enn det er nå, sa ordfører Lars Olav Hustad i Rauma kommune mandag.

- Fortsatt bevegelse

Det er fint vær og lite nedbør som har ført til mindre bevegelser i fjellpartiet Veslemannen.

- Bevegelsene er mindre, men det er fortsatt bevegelse. Den øvre delen av fjellet er voldsomt følsom for nedbør, men vi vet ikke hvor mye nedbør som trengs for at fjellet raser, sa seksjonssjef Lars Harald Blikra i NVE mandag.