Røkke feirer på Fiji

Kjell Inge Røkke har sterk tilknytning til mange steder i Midt-Norge. Men på 50-årsdagen sin rømmer han landet, og feirer bursdagen i dag i øyparadiset Fiji.

Saken oppdateres.

50-årsjubilanten har sterke bånd til Trøndelag og har hatt stor betydning for flere steder i Midt-Norge. Ukeadressa ville besøke Verdal, Molde, Oppdal og Skatval sammen med hovedpersonen, men måtte nøye seg med en pappfigur i helformat.Utvist fra folkehøgskole

Første stopp på turen er Falstadsenteret på Ekne hvor Stein Aamdal, Aker Verdals klubbleder, venter. Han tar et forsiktig grep om pappfiguren for å holde ham oppe på en respektabel måte, men legger ikke armen kameratslig rundt de tynne skuldrene til sjefen.

- Jeg kan lett se ham for meg som en råtass i finanskretser. Men disse egenskapene rammer ikke oss, sier Aamdal.SE BILDESERIEN: På rundtur i Midt-Norge

Turen videre går til Bakketun folkehøgskole i Verdal hvor Røkke skal ha blitt utvist på grunn av ulovlig dessertspising og nattlige besøk i jenteinternatet. Til tross for dette opplever dagens rektor at Røkke var fornøyd med oppholdet.

- Vårt inntrykk er at han omtaler skolen i positive vendinger. Bedre ambassadør får vi neppe, sier rektor Erling Hellan. Skolen kan også lovprise seg for noen økonomiske midler som Røkke har bidratt med. Pengene gikk til hellelegging av plassen foran hovedinngangen, derav navnet «Røkkes plass».Røkke på Røkke

En svipptur innom Aker Verdal blir en bomtur. Porten er stengt, og damen som vokter bommen lar seg ikke affisere av at papp-Røkke ønsker inngang.

I Røkkegrenda derimot er mottakelsen bedre. To damer, selvsagt med etternavn Røkke, og fornavn Ingrid og Randi, får seg en ny turkamerat.

- Kjell Inge er her sjelden, Vi har sett ham én gang, i begravelsen til en onkel. Men foreldrene hans er ofte på besøk. Trivelige folk begge to, fastslår to ganger Røkke. Faren til Røkke, Normann, er fra slektsgården Røkke Nedre.Kjøper mat og bleier

Så går turen sørover til hytteparadiset Oppdal, hvor også jubilanten har et beskjedent hyttepalass på 2400 kvadratmeter. På fjellkommunens kjøpesenter forteller kassadamene at Røkke ofte er innom for å handle mat og bleier.

- Vi irriterer oss over turistene som alltid maser om veien til Røkke-hytta. Ei Oppdals-jente som fikk samme spørsmål for hundrede gang, ble så lei at hun sendte «Røkke-kikkerne» i stikk motsatt retning. Sånt liker vi, sier Oddny Sundseth i Kafé Klausulen.

Hos bokhandelen Notabene går salget av biografien «Jeg er Mia» veldig tregt, og bokhandler tror mange misliker bokas usmakelige avsløringer.Profet i egen by

Til slutt ender reisen i Molde. Sportslig leder Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotballklubb kan ikke få takket Røkke nok.

- Uten KJell Inge Røkke ville Molde FK verken ha hatt stadion eller plass i Tippeligaen. Kjøpet av klubben i 1991 var redningen, sier Jacobsen.

I garderoben på Aker stadion, eller Røkke-løkka som den ofte blir kalt, kommer fotballspillerne Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad raskt fram til at Røkke er Moldes aller største sønn. Bondevik og Bjørnson når ikke opp til mannen som begynte som rekefisker og som nå har blitt multimilliardær.

 
 
På forsiden nå