Regine (18) tapte kampen mot kreften

Kristiansundsjenta Regine Hansen Stokke ble landskjent da hun blogget åpent om sykdommen.

Saken oppdateres.

Torsdag ettermiddag sovnet 18-åringen inn. Budskapet om Stokkes bortgang ble overbrakt hennes eget publikum på bloggen som har samlet så mange ungdommer.

Norges nest mest populære blogg

I kommentarfeltet var det én time etter innlegget kommet inn 1500 kommentarer, på Facebook og på Twitter har også kondolanser og varme ord strømmet inn til hennes pårørende.

LES OGSÅ: Blogget som terapi

Regines Face your fear er ifølge Blogglisten.no Norges nest mest populære blogg.

Berørte mange

Torsdag kveld var det opprettet tre grupper på Facebook for de som ønsket å hedre og minnes kristiansundsjenta.

Et av innleggene under oppsummerte følelsene mange som hadde lest 18-åringens blogg satt igjen med:

«Jeg kjente deg ikke, men likevel er det mange her i Norge som føler de gjorde det. Måten du skrev og informerte leserne om ditt livs tøffeste kamp, satte dype spor hos mange.»

Samtidig begyte en statusoppdatering å sirkulere på nettsamfunnet hvor over 1,5 millioner nordmenn har opprettet en konto. Statusoppdateringen oppfordret folk til å tenne lys for avdøde.

«Tenn et lys for Regine Stokke i kveld! Oppdater dette i statusen din,og sørg for at lys i hele Norge brenner for Regine i kveld!»Kjempet i 15 månederRegine Hansen Stokke gjorde sin egen kamp mot den dødelige sykdommen allment kjent gjennom bloggen som ble startet for ett år siden. Da var det to måneder siden Stokke hadde fått den alvorlige kreftdiagnosen MDS, beinmargssvikt med fare for utvikling av blodkreft. Bloggen ble svært populær og Stokke ble omtalt i de fleste store norske medier.– Det jeg ønsker å oppnå med å blogge om sykdommen er at andre skal innse hvor godt de har det. Folk vet ikke hva de har før de blir syke eller utsatt for en ulykke, sa 17-åringen til adressa.no i april.

Hadde støtteaksjon på nett

På Facebook har støttegruppen «Vi som skal kjempe for Regine Stokke» hele 29 000 medlemmer. Det har også blitt solgt t-skjorter, treningsbukser og genser med trykk for å hjelpe Stokke.18-åringen skrev sitt siste blogginnlegg på mandag. I kommentarfeltet under blogginnlegget er det 1200 kommentarer. Også her uttrykker brukere fra hele landet sorg, sinne og medfølelse overfor den kreftsyke ungdommen som gikk bort for tidlig. 
 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå