Sylte på brustoppen

- Ein køddar ikkje med pærebrus fra Molde.

Saken oppdateres.Nei, vi snakker ikke om brus med syltesmak, men derimot om kult-brusen fra Molde.Petter Nome var i en årrekke mest kjent som en av statskanalens mest profilerte programledere. Ikke minst var han en av framdriverne for ungdomsrettet innhold på NRK med programmer som «ZikkZakk» og programvert for Live Aid i 1985.

I fjor skiftet Nome beite fullstendig og tok på seg jobben som direktør for Bryggeri -og drikkevareforeningen .I dag melder Nome at alle brus-entusiasters kult-drikk nummer èn - nemlig pære og ananansbrusen fra Oskar Sylte Mineralvannfabrikk i Molde har Norges mest besøkte nettside av alle bryggerier i landet.

Gründeren bak Solo

- Store produsenter som Ringnes, Hansa Borg og Coca-Cola må nok en gang se seg slått av lillebror i Molde, sier Nome i en pressemelding.

- Oskar Sylte er mest kjent for sin ananas - og pærebrus.Oskar Sylte Mineralvannfabrikk ligger i Molde og ble grunnlag i 1929. I dag har fabrikken 106 ansatte og nyter godt av en kult-status på grunn av sine brustyper med henholdsvis ananas -og pæresmak.Brusen med ananassmak er fabrikkens «flaggskip» og har eksistert like lenge som bedriften selv. Oskar Sylte var forøvrig en av grunnleggerne bak den helnorske brusen Solo. Fabrikken i Molde produserte brusen fra første stund og ble opprinnelig lansert med slagordet «Syltes Solo først som tørst».Her er topp 10 - listen over de mest besøkte norske bryggeriene på internett:1. Oskar Sylte Mineralvannfabrikk

2. Ringnes

3. Hansa Borg Bryggerier

4. Coca-cola

5. Aass Bryggeri

6. Roma Mineralvann

7. Berentsens Brygghus

8. Mack

9. Union Bryggeri

10. Telemark Kildevann 
 
På forsiden nå