I 14.30-tiden lørdag fikk politiet på Sunnmøre telefon fra en nordmøring som hadde nødlandet på sjøen ved Hjørungavåg i Hareid kommune. Mikroflyet av typen Coyote hadde fløyet fra Sunndalsøra, og nordmøringen skulle bare fly over huset til datteren og vinke før han vendte snuten hjemover.

- Men han fikk problemer med motoren, og klarte å nødlande på sjøen inn mot land. Han kunne gå helt uskadd ut av flyet og fikk hjelp av båter som kom raskt til, sier operasjonsleder Ole Bjørn Harang i Sunnmøre politidistrikt til NTB. Flyet sank etter nødlandinga.

Fikk ikke mer bensin

Til smp.no forteller piloten, Johnny R. Johansen, at motoren begynte å hoste da den plutselig ikke fikk mer bensin.

- Det var rundt 50 liter bensin igjen, og motoren var ny. Bensinpumpa var på, men det ga ikke nok bensin. Hva som er årsaken vet jeg ikke, sier piloten.

Han besluttet å nødlande, og forteller at han traff vannflaten i rundt 60 kilometer i timen.

- Det var ei veldig myk landing. Der flyet stoppa er det ikke mer enn en og en halv meter dypt, og jeg kunne svømme til land, forteller han.

Han tror flyet er høvelig helt etter nødlandingen, men regner med at stort sett alt må skiftes ut på grunn av skader etter saltvannet. Mannen kom uskadd fra hendelsen.

- Det eneste er litt såret stolthet, sier han.

Tredje havari

Det var det tredje havariet i løpet av lørdagen.

Det hele startet da et seilfly måtte nødlande på en golfbane i Elverum. Deretter kom hendelsen på Sunnmøre, før et småfly styrtet i Lier. Ingen personer ble skadd i de tre havariene lørdag.

Søndre Buskerud politidistrikt fikk klokken 17.38 melding om at et småfly hadde styrtet på et jorde et stykke fra rullebanen på Kjellstad i Lier. Det viste seg at flyet under landing hadde havnet utenfor rullebanen, og flygeren er uskadd, melder politiet på Twitter.

På Elverum i Hedmark fikk et seilfly problemer under takeoff på Starmoen i 14.50-tida. Det gikk bra med flygeren, men seilflyet har store skader.

- Taket på seilflyet ble slått opp, og seilflyet fikk overhøyde på slepeflyet. Da løste piloten ut trekkvaieren, og seilflyet forsøkte å komme tilbake til flystripa. Men det lyktes ikke helt, og han nødlandet på golfbanen like ved, sier operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark politidistrikt