Åtte jegere tok opp jakten på ulven uten resultat

I alt åtte jeger jaktet i går kveld og natt ulven i fjellgårdene i Sunndal.

Minst sju av lammene til Pål Svisdal i øvre Sunndal ble tatt av ulv natt til i går. Jakta på ulven ble resultatløs, men jegere fortsetter forsøket på å felle ulven i kveld.  Foto: TOMMY FOSSUM

Saken oppdateres.

- Det ble en stille og rolig kveld og natt. Det var tett skodde, surt og kaldt, bare fire varmegrader, og det var ro i saueflokkene og ikke et rovdyr å se, sier jaktleder Erik Mæhle til adressa.no. Han leder jakta etter ulven som har drept minst sju lam natt til i går i Svisdalen i øvre Sunndal. Bare noen meter fra husene hadde ulven drept lammene som nylig er kommet ut på beite.

LES MER: Ulv drepte minst fem lam

Direktoratet for naturforvaltning ga i går ettermiddag tillatelse til å felling siden skadesituasjonene er akutt. Lars Olav Lund i Statens naturoppsyn kunne i går ettermiddag fastslå at det er ulv som har herjet i saueflokken til Pål Svisdal.

- Vi fortsetter forsøket på å felle ulven i kveld og i natt, men det er en krevende jobb. Det er jo heller ikke sikkert at ulven er i området lengre heller. Dette krever et stort mannskap – og tålmod, konkluderer Mæhle.

Trolig er det ulv som har drept flere lam på innmarksbeite i Sunndal. Foto: Tommy Fossum

På forsiden nå