Kirka, i vårkledte omgivelser på Ålvundeid, var fylt til siste sete.

Mange måtte følge begravelsen utenfor kirka på Ålvundeid, nabogrenda til hjemplassen til Ola Inge Drøpping, Ålvundfjord i Sunndal. Han hadde nylig flyttet hjem til hjemstedet igjen - og til de mektige og vakre fjellene han var så glad i.

- Ola Inge og fem andre turglade og erfarne ski-kjørere skulle inn å prøve nysnøen oppe i fjellene innerst i Øksendal. Det var velkjent terreng for Ola Inge, men været var imot dem. Etter en tid delte turlaget seg i to. Ola Inge og tre andre karer ville få med seg enda litt kjøring før de ga seg. De satte kursen opp ei renne mot Glennfjellet. Der hadde Ola Inge kjørt mange ganger før, innledet presten Jan-Fredrik Laskerud.

Men karene kom ikke ned denne gangen. Det ble varslet, og en storstilt leteaksjon ble satt i gang. Helikopter og Orion-fly ble satt inn i søket, i tillegg til alpin redningsgruppe.

- Det var dramatisk, både i forhold til været og terrenget det skulle letes i. Håpet svant. Tirsdag fanget helikopteret endelig opp signal fra karenes skredsendere og tidlig onsdag morgen kunne de hentes ut. Alle var døde. De var tatt av et skred. Sannsynligvis idet de var i ferd med å snu for å kjøre ned. Ola Inge Drøpping ble 27 år, fortsatte Laskerud.

Drøpping var i mange år svært aktiv i Nesset sykkelklubb. Han syklet også på heltid for et latvisk continentallag, men en skade satte en stopper for den videre sykkelsatsinga.

Det var i perioden etter dette at den gamle ski interessen kom tilbake med nye topper som mål.

- Det var både frikjøring og konkurranser. Denne sporten, mente Ola Inge, skulle det godt være mulig å kombinere med arbeid. Og det passet jo, for han var kommet i jobb ved Sunndal sparebank etter økonomi studiene.