Da Synnøve Fuglevaag, assisterende butikksjef ved Coop Marked Bådalen, gikk på jobb i morges ble hun møtt av en diger rundball i inngangspartiet.

Antageligvis stammer rundballen fra en bonde som er lite fornøyd etter bruddet i jordbruksforhandlingene i går.

- Jeg snakket tilfeldigvis med en bonde på telefonen da jeg var på vei til butikken. Begge ble paffe da jeg oppdaget rundballen, sier Fuglevaag.

Ingen sure miner

Fuglevaag sier at hun ikke bærer nag til dem som lempet rundballen rett ved inngangspartiet.

- Jeg er ikke bonde, men jeg skjønner at de er frustrerte. Dessuten var ikke denne rundballen til hindring for oss eller kundene. De fleste av kundene ler av rundballen, sier Fuglevaag.

En grunn til at kundene ler er kanskje på grunn av at Fuglevaag bruker rundballen som reklametavle

- Jeg skrev på den at vi har det meste på butikken til en billig penge. Vi har mange bønder som handler hos oss, sier Fuglevaag.

- Hvis det blir slik at vi må betale for å fjerne den, så blir det ikke like artig for oss, sier Fuglevaag.

Vurderer anmeldelse

Ifølge Tidens Krav er det snakk om flere butikker som har fått besøk av aksjonerende bønder i løpet av natta.

Blant annet en Kiwi-butikk i Kårvåg, der to rundballer gjorde det vanskelig å komme seg inn i butikken. I tillegg motsetning til rundballen ved Coop Marked Bådalen, kom disse rundballene med skrift.

Blant annet sto det: «Fy Listhaug»

Politiet vurderer å anmelde rundballstuntet.

- Hendelsen ble meldt inn til oss klokken 10. Nå skal vi vurdere om dette er til hindring for butikkens virksomhet, så skal vi avgjøre om vi kommer til å anmelde forholdet, sier operatør Jan Stavås ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.