Australsk politi klassifiserer klubben som kriminell på linje med Hells-Angels, Bandidos og Outlaws.

- Vi ser dette som etablering av organisert kriminalitet. Det er noe vi ikke ønsker oss. Derfor er det all grunn til å ta det på alvor, sier Lensmann Kjetil Mjøsund i Stjørdal.

- Hva slags klubb er Wizard mc Mid County i dag?

- Enkelte av dagens medlemmer av klubben er dømt for kriminelle handlinger, men vi har ingen indikasjoner på at Wizard så langt er knyttet til kriminalitet. Det som bekymrer oss er at tilknyttingen til denne organisasjonen kan føre til utvikling i retning av mer hardbarket kriminalitet, sier Mjøsund.

Han er redd for at det på sikt kan oppstå rivalisering og konflikter mellom de ulike mc-klubbene i Trøndelag.

- Jeg er overrasket over at HA tilsynelatende uten motforestillinger lot klubben etablere seg i området. Vi kjenner til at det har vært konflikter mellom klubbene i australia tidliger, sier Mjøsund

Vil overvåke mc-fest

På klubbens hjemmeside annonseres de lørdag med ”colors-party” Det tolker politiet som at klubben nå blir fullverdig medlem i Coffin Cheaters, etter å ha hatt prøve-status siden 4. september i år. Det er dagen etter at Kløfta-klubben Forbidden Few mc ble tatt opp og skiftet navn til Coffin Cheaters Mc Norway, som den australske klubbens første utenlandsavdeling. Ifølge politiet skal det være nære bånd mellom denne klubben og Stjørdalsklubben.

- Vi ønsker å kartlegge hva slags miljø og hva slags personer som kommer på festene i dag og i morgen. Det kan gi oss indikasjoner på hva som er i ferd med å skje

Både i dag (fredag) og i morgen skal det være fest i klubbens lokaler på Sutterø i Stjørdal. Overfor politiet har klubbens gitt uttrykk for at det kun er venner av dem, blant annet fra Kløfta og Australia, som kommer.

- Vi kommer til å følge miljøet tett i tiden fremover, sier Mjøsund.

Fredag ønsket ikke klubben å kommentere saken overfor Adresseavisen.