Bahareh (17) tilbake i Trøndelag:

Vil adoptere fosterdatteren

Baharehs støttespillere jublet da hun ble nektet innreise i Iran. I går kom hun tilbake etter fire slitsomme døgn. Nå vil fosterforeldrene på Skogn adoptere henne.

Saken oppdateres.

Det første 17 år gamle Bahareh Heidari Nasserad fikk da hun landet på Værnes var en lue med norske farger. Deretter vanket det blomster og masse klemmer. Hun strålte av lykke og ville bare takke alle de som hadde hjulpet henne i den vanskelige tiden.Les mer: Tilbake i Trøndelag- Jeg er veldig glad og lykkelig over å være tilbake i Norge og Trøndelag. Jeg vil aldri forlate mine fosterforeldre igjen, sa 17-åringen, som nå vil få hjelp til å komme gjennom traumene etter de dramatiske døgnene.Nektet innreise

Bahareh, som snakker utrolig godt norsk, kom til Værnes like før klokken 11 i går formiddag. Deretter ble hun kjørt til Skogn hvor hjemkomsten skulle feires. Der var både fosterforeldrene og alle de andre som så frem til å kalle seg både tante, onkel og besteforeldre.- Dette er familien min, sa hun og smilte nesten helt rundt.Bahareh kunne fortelle at hun var livredd da hun landet på flyplassen i Teheran.- Jeg torde ikke snakke med iransk politi. Jeg var veldig nervøs for hva jeg skulle gjøre og si.Men det gikk veldig bra med 17-åringen. I passkontrollen ble hun nektet innreise fordi papirene ikke var i orden. Dermed var det bare å sette seg på neste fly til Roma og deretter Norge.Bahareh vil takke de to norske politibetjentene som fulgte henne på flyet.- De var veldig snille og hjalp meg som best de kunne, sa Bahareh, som synes det var stas å få komme tilbake på pikerommet sitt igjen.- Det er her jeg hører til.Slipper henne aldriBahareh har fått avslag på sin søknad om oppholdstillatelse for tredje gang etter at hun flyktet til Norge for å slippe unna sexslaveri og tvangsekteskap i Iran. Sist torsdag troppet både politiet og barnevernet opp foran jentas fosterhjem i Skogn - klare til å sende henne ut av landet.Fosterforeldrene Anne-Lise Langdal og Tore Letnes vil aldri mer gi slipp på den unge iranske jenta, som skulle tvangsgiftes med en 60 år gammel mann.- Det var en lykke at hun ble avvist på flyplassen i Iran. Bahareh er ei sterk jente, men hun er selvsagt både trett og sliten etter den lange reisen, sier fostermor Anne-Lise Langdal. Hun mener norske utlendingsmyndigheter både er kyniske og kalde.Setter sine spor

- Det er klart en slik opplevelse setter sine spor. Jeg tenker bare på hva det har gjort med oss som fosterforeldre. Vår viktigste oppgave nå blir å skaffe henne hjelp slik at hun kan få bearbeide traumene, sier Anne-Lise, som i går ettermiddag først og fremst fokuserte på at hjemkomsten skulle feires.- Nå skal Bahareh få komme i orden på rommet sitt. 
På forsiden nå