De savnede ringte i 12-tiden lørdag nødnummeret 113 og fortalte at de var i Steinkjer kommune.

- De hadde gått seg bort og visste ikke hvor de var. De opplyste at de bare hadde tre prosent batterikapasitet igjen på mobilen, sa operasjonsleder Ola Hofstad i Nord-Trøndelag politidistrikt lørdag formiddag.

Siden ga de to ikke lyd fra seg før politiet fikk telefonisk kontakt med paret ved 18.30-tiden. Da befant de seg i sin leilighet i Trondheim.

Kjørte hjem selv

Politiet opplyste i 15.20-tiden at de undersøkte opplysninger om at paret kan ha tilhold i ei hytte i Verrafjellene.

Politiet tok seg frem til hytta, der de traff på en tredjeperson som var i følge med det savnede paret.

- Det viste seg at denne tredjepersonen ble igjen på hytta, mens paret gikk ned til parkeringsplassen og kjørte hjem, sier operasjonsleder Bjørn Haugan til adressa.no ved 18.30-tiden.

Reagerer på sen varsling

Ifølge Haugan fikk politiet kontakt med paret via et uregistrert mobilnummer.

Politiet reagerer på at paret lot det gå så lang tid før de varslet politiet om at de hadde forlatt området. De mener pare forlot området i en annen bil like etter at de hadde ringt 113 klokken 12.09.

Haugan opplyser overfor adressa.no at det så langt er uvisst om noen vil bli straffeforfulgt i denne saken.

- Det får være opp til en politijurist å avgjøre, sier Haugan.

Tok seg opp til hytte

Politiet var i kontakt med de savnedes pårørende, uten å få nærmere klarhet i hvor de to kan ha dratt på tur.

- Vi står egentlig på bar bakke og har lite ledetråder. Mobilsamtalen slo inn på en stor antenne i Verran og de har sagt at de var i Steinkjer. Vi vet ikke hvor lokalkjente de er, sa Hofstad.

Søkte med biler

Nødsamtalen ble sporet til en antenne på Sela-fjellet i Verran kommune. Denne tilhører Netcom og har en stor rekkevidde og var dermed til liten hjelp for å sette i gang søk i terrenget.

Mannskaper fra Røde Kors lette langs veier i området, både i Almlid og langs veien fra Malm og Follafoss til Åfjord, i håp om å finne bilen til de to.