Fyller byen med fakler

Fakkelnatta under årets Marsimartna slår alle rekorder.

Saken oppdateres.

Tusenvis av besøkende toger nå gjennom gatene i et mørklagt Levanger sentrum. Det er tusenårsmerkeringen for Levanger som lokker rekordmange til byen under martnan.

Lyser opp gatene

De mørke bygatene er nå opplyst av tusenvis med flammende fakler og bål langs ruta der det enorme fakkeltog slynger seg frem. Folk fra hele Midt-Norge har møtt frem.

- Vi er her mest på grunn av fakkeltoget, sier Stine Langlo Waade (11) fra Trondheim. Det er andre år på rad at hun får med seg fakkelnatta og opptoget.

Sammen med søskenbarna Karen Victoria Waade (10), fra Stjørdal, og Idun Waade (12 1/2) fra Skogn rusler hun nå sammen med tusenvis av andre gjennom gatene.

Hun og de to andre jentene gleder seg til å se alle de over hundre tablåene og innslagene.

- Det er helt spesielt i år, med byjubileet og alt, sier Idun Waade. Selv har hun så langt ikke fått med seg så mange av de andre aktivitetene, men opptoget må hun være med på.

118 tablåer

I tillegg til det enorme fakkelopptoget er det forhåndspåmeldt 118 tablåer og innslag som en del av fakkelfesten.

- Vi har aldri før hatt så mange påmeldte tablåer som i år. Interessen har vært kjempestor. Tidligere har de hatt 70 tablåer, forteller leder for fakkelnattkomiteen, Reidun Johansen.

På forhånd var en rekke ulike lag og foreninger utfordret til å stille opp med ulike historiske eller underholdende innslag.

Blant de mange tablåene er alt fra et om bybranner i Levanger, til Magnus Lagabøtes besøk ved Brusve i år 1275, til Armfeldts inntog i 1718, til et om den første bilen i Levanger 1908.

- Det er veldig mange som har lagt mye arbeid i dette og har det kjempemoro, sier Reidun Johansen.-----

 
 
 
På forsiden nå