På to hjul gjennom kjøpesenter

I høy fart kjørte mannen gjennom Amfi Steinkjer på uregistrert motorsykkel.

Senterleder Bendik Holstad ved Amfi Steinkjer er lettet over at ingen ble skadd etter den ville ferden med motorsykkel i kjøpesenteret. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning.) 

Saken oppdateres.

Etter å ha stukket av fra en butikk etter et mislykket forsøk på øltyveri, kjørte mannen gjennom senteret på sin uregistrerte motorsykkel.

Prøvde å stjele øl

Starten på opptrinnet skjedde tidligere på kvelden, klokka 17.52,  da personalet på en Kiwi-butikk et annet sted i Steinkjer ble oppmerksom på en mann som prøvde å stjele øl. De prøvde å stoppe mannen ved døra, og han slo til en av de ansatte. De ansatte fikk imidlertid tatt fra ham ølet før han stakk ut og kjørte avsted på en uregistrert lettmotorsykkel. Personalet varslet politiet om hendelsen.

Kjørte gjennom gågata

Kort tid etterpå dukket mannen opp ved Amfi i Steinkjer, og kjørte inn på senteret med motorsykkelen.

- Han kjørte inn ved postkontoret og gjennom en av gatene i kjøpesenteret. Dette er jo et sted som overhodet ikke er ment for trafikk. Han kjørte forholdsvis fort, og folk som var på senteret, priser seg lykkelige for at ingen ble skadd, sier operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Mannen kjørte tilslutt ut gjennom en åpen dør like ved svingdøra til hovedinngangen.

Kort tid etter, klokka 18.35, pågrep politiet mannen, som er i 30-årene. Mannen er fra tidligere kjent av politiet, og sitter nå i arresten i Steinkjer.

- Ren og skjær galskap

Senterleder Bendik Holstad ved Amfi Steinkjer er sjokkert etter villmannsferden i kjøpesenteret.

- Jeg ble fortalt om hendelsen bare minutter etter at dette hadde skjedd, sier Holstad. En vekter ringte og fortalte også at politiet var varslet.

Amfisenteret er et 65.000 kvadratmeter stort senter med over 100 butikker. Senteret åpnet i 2009, og har over 50 000 kunder innom i løpet av en uke.

- Jeg har aldri opplevd lignende, og dette er helt klart en adferd vi ikke ønsker. Vekteren har identifisert gjerningsmannen via en video, og forholdet blir anmeldt. Definitivt, sier Holstad.

Skrensemerker i gulvet

En torsdag kveld er ikke den travleste tiden på døgnet, men Holstad mener det spiller liten rolle.

- Det er helt uakseptabelt å ta et motorisert kjøretøy inn i et kjøpesenter, uansett tidspunkt. Det er rett og slett galskap.

- Vi kan aldri se på noe som en engangshendelse, men å forebygge det vi har erfart i kveld er umulig. Her må vi stole på kundens fornuft, og jeg tror det blir stående som en sjelden hendelse, sier senterlederen.

Denne gangen fikk verken mennesker eller interiør skader - bortsett fra merker etter svidd gummi i gulvet.

- Det anser jeg for å være en ubetydelig skade, som jeg er sikker på at renholderne klarer å få bukt med, sier Holstad.

På forsiden nå