Dette er Værnes best i verden på

- Historiske tall, sier lufthavndirektøren.

Værnes er den mest punktlige flyplassen i verden  Foto: Marianne Tønset

Saken oppdateres.

Trondheim lufthavn Værnes er best i verden når det kommer til punktlighet. Det kommer frem i en kåring analysebyrået Flightstats gjorde for september måned.

- Dette er helt fantastisk. Punktlighet er veldig viktig for flyplassen og passasjerene, sier Lasse Bardal, lufthavnsdirektør Trondheim lufthavn Værnes.

Les også: VM-biler ble lastet ut av jumbojet på Værnes

-Alt må fungere

Fra Værnes var det nesten 2500 ankomster og avganger i september. Gjennomsnitt punktlighet var på 95,2 prosent på avganger og 93,9 på ankomst.

- Flyselskapene er avgjørende, men det er mange aktører som er med på å skape dette. Alt må fungere for at vi skal holde punktligheten, sier Bardal.

Les også: Dette blir det bare mindre og mindre av på Værnes

SAS mest punktlige

Ifølge selskapet Dohop var SAS det mest punktlige flyselskapet, som har over 100 fly gjennom flyplassen, med 97 prosent på både avgang og ankomst. Widerøe har 94 prosent på avganger og 93 prosent på ankomst, mens Norwegian har 96 prosent på avganger og 95 prosent på ankomst.

- Disse tallene er historiske for Værnes, og er med på å motivere alle, som er med på å skape dette til å jobbe videre, sier Bardal.

Les også: Værnes kan bli den store forsvarsvinneren (PLUSS)

Gode tilbakemeldinger

Bardal forteller at flyplassen får gode tilbakemeldinger fra reisende. Spesielt sikkerhetskontrollen er de som reiser fra Trondheim fornøyde med.

- Vi er godt samkjørte med alle aktører. De flyene som kommer forsinket inn, går i stor grad på rute ut, sier Bardal.

Værnes var verdens mest punktlige denne måneden. Sola og Flesland var henholdsvis nummer 2 og 3 i Europa, og nummer 4 og 7 i verden.

Les også: Likte ikke Petter Solbergs burning på flystripa

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå