Ruset fører skyldte på passiv hasjrøyking

Nordtrønder (19) ble ikke trodd av Inntrøndelag tingrett.

Saken oppdateres.

Mannen ble stoppet på Fv. 325 ved Rygvold i Snåsa om kvelden 21. mars etter å ha passert en politipatrulje i stor fart. En alkotest tatt av mannen etter at han ble stoppet ga ikke utslag, men blod og urinprøve tatt av ham påviste thc, som er virkestoffet i cannabis.

LES OGSÅ: MC-fører stoppet etter vill ferd sørover på jorde ved Fv. 30

LES OGSÅ: Frykter at kvinnelig medpassasjer er skadd

Røde øyne

Ifølge et politivitne hadde 19-åringen fra Namdalen store pupiller og rødsprengte øyne da han ble stoppet. Han benektet imidlertid å ha røykt hasj forut for kjøringen, selv om han innrømmet å ha misbrukt stoff tidligere. 

Han utelukket imidlertid ikke at han hadde fått i seg stoffet ved passiv røyking. Etter at det kan ha vært hasj i vanlige sigaretter han har røkt uten at han visste om det.

Mistet førerkortet

I dommen heter det:

«Retten mener det kan utelukkes at tiltalte har fått i seg hasj uten selv å ha visst om det».

LES OGSÅ: 18-åring slått i hodet og 20-åring fikk knekt nese

Ifølge dommen tilsvarer 0,018 mikromol thc, som det her er snakk om, et sted mellom 0,5 og 1,2 promille i alkoholrus. Inntrøndelag tingrett  dømmer ham dermed for ruskjøring tilsvarende mer enn 0,5 promille. 19-åringen er fradømt retten til førerkort i 12 måneder. Han må også betale 8000 kroner i bot. Fengselsstraffen er på 21 dagers betinget fengsel. Det vil si at han slipper å sone om han ikke begår nye lovbrudd i prøvetiden på to år.

På forsiden nå