Klager på dårlig informasjon

- Vi vet ingenting, sier Arnhild Brattås og Inger Lise Etholm på Værnes.

SAS-passasjerer fikk beskjed om at det hadde blitt satt opp buss for fly mandag morgen.   Foto: FRANK CADAMARTERI

Saken oppdateres.

Tåken har lettet, men fører til store forsinkelser for passasjerer på Værnes.

- Ingen vet noe, selvbetjeningssystemet har brutt sammen og det er 150 i kø på telefonen hos Sas. Og alle vi spør som jobber her sier de dessverre ikke kan hjelpe oss, sukker Arnhild Brattås.

Buss istedet for fly

Selv skulle hun egentlig reist til København klokken seks i morges. Klokken tre i natt fikk hun tekstmelding med tilbud om buss til Kristiansund i ettermiddag for fly videre til Oslo og København.

LES OGSÅ: Lillian rakk jobben mandag morgen mot alle odds

- Det eneste positive er at du blir kjent med folk i køen, sier hun og nikker mot Inger Lise Etholm ved siden av. Hun var en av de siste som ikke kom seg med fly til Oslo i går ettermiddag.

- Vi vet ingenting

- Min venninne fikk sjekket inn før meg. Hun fikk reise, sier Etholm.

- Jeg tar gjerne buss, men vi vet ingenting, sier hun.

LES OGSÅ: Disse flyene er  innstilt fra Værnes mandag morgen

Ett minutt etterpå kommer beskjeden om at det settes opp flere busser. Etholm skynder seg avgårde for å prøve å bli med.

- Det verste er at det er få beskjeder og vanskelig å finne ut ting. Det er irriterende, men når vi ser på flyktningekrisen og ting som skjer andre steder skal vi egentlig ikke klage, sier Arnhild Brattås.

Værfast meteorolog

- Jeg er på vei til Hopen der jeg skal erstatte en som har skadet hånden på den meteorologiske stasjonen der, forteller Jan Bjørn Sæther, som har satt seg til med en god bok i en kafe i første etasje.

Selv om flyene begynner å gå utover dagen kan det være for sent forSæther, som skal jobbe som meteorologfullmektig.

 Han er nemlig avhengig av helikoptertransport ut til stasjonen på øya øst for Spitsbergen, som normalt anløpes av Kystvakten noen få ganger i året.

- Jeg skulle egentlig reise 06.50 i dag til Tromsø og så videre til Banak. Da jeg kom hit fikk jeg beskjed om at flyet herfra var kansellert, sier han.

Hos Sas var alle fly fullbooket, så han har mulighet til å reise med et fly fra konkurrenten Norwegian ca klokken to.

- Jeg vet fortsatt ikke om jeg får helikoptertransport ut. Nå må jeg få avklart det, så skal jeg evt fly til Tromsø og så videre til Hammerfest, der jeg kan plukkes opp av helikopter, forteller han.

Hold deg oppdatert på tåkesituasjonen på Værnes hos adressa.no - les mer her.

 
        
            (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

På forsiden nå