Da hun og kjæresten så den berusede mannen kjøre avgårde, hev de seg i bilen.

- Jeg har i hvert fall hatt nok adrenalin i kroppen i dag, sier Walseth til adressa.no torsdag kveld.

Få timer før har hun og kjæresten kjørt etter og stoppet en beruset sjåfør på gamle E6 ved Åsen i Nord-Trøndelag.

Mannen i 40-årene innrømmet overfor politiet å ha kjørt i beruset tilstand.

- Han sto parkert rett utenfor husveggen min i Åsenfjord på Frosta Fritid og campingservice. Kjæresten min og jeg stusset litt på at han hadde parkert så merkelig, bilen sto bare 30 centimeter fra campingvogna til faren min. Vi stusset over at han hadde parkert slik. Lysene sto på, og han hang sånn med hodet. Først lurte vi på om han var syk, sier Walseth.

Det var Trønder-Avisa som først skrev om Walseths snarrådighet.

- Luktet alkohol

Etter å ha banket på bilvinduet fikk de kontakt med mannen. Da han åpnet døra luktet det alkohol.

- Vi diskuterte om vi skulle ta bilnøklene da, men før vi rakk det begynte han å kjøre. Da hev jeg og kjæresten oss i bilen og kjørte etter. Vi så fort på kjøreatferden at det var snakk om rus. Han kjørte såpass fort at han holdt på å kjøre i fronten på en motgående bil i Frostaveien, sier Walseth, som studerer ambulansefag.

23-åringen sier de mistet mannen på veien da han skal ha kjørt fort.

- I et kryss tok vi sjansen på at han hadde kjørt mot Levanger og svingte til venstre. Vi så at skiltet på bilen hans lå igjen knøvlet rundt et veiskilt på veien. Vi stoppet og tok med skiltet hans, sier hun.

Politiet har tidligere uttalt til adressa.no at sjåføren kjørte i høy hastighet gjennom Åsen sentrum, der det er 50-sone. Siri Walseth og kjæresten kjørte videre helt til de fikk øye på mannen igjen på gamle E6 ved Gulbergaune. De tok han igjen da han stoppet.

- Da vi gikk ut av bilen tok vi bilnøklene ut av bilen hans. Bilen hans var skadet etter krasjet med skiltet. Vi kikket på bilen og prøvde å avlede ham. Jeg forsøkte å spørre om det gikk bra med ham. Hele tiden hadde jeg kontakt med politiet, sier 23-åringen.

Stjal sjåførens bilnøkler

Paret holdt øye med mannen til politiet kom.

- Var du redd?

- Jeg hadde jo litt adrenalin i kroppen. I hvert fall når du ser at han ligger i motsatt fil og holder på å kjøre i fronten på en annen person. Det verste var at han utsatte andre for fare.

På ambulanselinja har hun lært å forberede seg på det verste. Det gjorde hun da de la seg på hjul etter sjåføren.

- Jeg mannet meg opp til at det kunne skje en ulykke. Det kunne fort ha gjort det. Det var flaks at han kjørte gamleveien, der det var mindre trafikk. På veien møtte vi en gammel mann, en lastebil og statens vegvesen som gjorde arbeid i grøfta. Det er også på den tida skolen slutter. Det kunne fort ha gått galt.

Politiet ringte og takket

Politiet har ringt og takket kjæresteparet for deres snarrådighet.

- De ringte oss i kveld igjen for å takke. Det setter vi stor pris på.

- Dere er et handlekraftig par?

- Joda, men det blir jo sånn. Jeg tror egentlig vi bare handlet. For oss var det naturlig å gjøre.

- Hva tenker du om utfallet det kunne fått?

- Hvis det hadde blitt en front mot front kunne uskyldige menneskeliv ha gått tapt. Det er det som er det verste, at det kunne gått utover andre. Det kunne gått utover han som kjørte, også. Jeg er mamma til en jente på fire og et halvt år, og tenkte «hva hvis hun ble skadet». Man får et perspektiv på hvor fort livet kan snu, sier Walseth.

Avhøres senere

Mannen er tatt med til politistasjonen for promilletest. Han er ikke i stand til å bli avhørt i kveld.

- Han har erkjent kjøringen og han hadde heller ikke gyldig førerkort. Han var åpenbart beruset, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Han berømmer Siri og kjæresten, som vil være anonym, for innsatsen.

- Jeg har ringt og rost dem for den innsatsen de gjorde for at politiet fikk kontroll på føreren. Han var åpenbart en risiko for andre trafikanter. De sørget for at han ikke kan kjøre videre. Det var veldig bra at vi fikk hånd om han, sier Reinsborg.

- Jeg mannet meg opp til at det kunne skje en ulykke. Det kunne fort ha gjort det, sier Siri Walseth. Foto: Privat