Fiskeskøyte med seks personer gikk på grunn utenfor Flatanger

- Båten tok inn mer vann enn de klarte å lense ut, sier Tor Helge Waagø, skipper på redningsskøyta «Harald V».

Skøyta gikk på grunn ved Hamnøya utenfor Flatanger, nordvest for Namsos.  Foto: Google maps

Saken oppdateres.

Det var klokken 01.30 natt til lørdag Hovedredningssentralen mottok melding om en båt med seks personer som hadde gått på grunn ved Hamnarøya utenfor Flatanger. Det opplyser vakthavende redningsleder Asbjørn Viste til Adresseavisen.

Det grunnstøtte fartøyet var ei fiskeskøyte på 52 fot. Ifølge Nord-Trøndelag politidistrikt skjedde grunnstøtingen omtrent 50 meter fra land. Fiskeskøyta begynte å ta inn vann etter grunnstøtingen.

- Glad for at vi kom

- Det var lekkasje i båten, men alle de seks om bord var i fin form. Redningsskøyta «Harald V» ble kalt ut for å bistå, og fikk assistert båten og de seks inn til kai i Rørvik, sier Viste.

Redningsskøyta «Harald V» lå til kai i Rørvik da alarmen gikk, og brukte rundt en time på å komme seg ut til båten. Skipper Tor Helge Waagø sier at det var seks voksne personer om bord i båten.

- Dette var sikkert dramatisk nok for dem. Jeg tror de var glad for at vi kom, sier Waagø.

Hull i båten

Han sier at det var hull i båten, og at den derfor tok inn mer vann enn de om bord klarte å lense ut.

Redningsskøyta slepte båten inn til kai i Rørvik, en tur som tok 2,5-3 timer. De var ved land klokken halv seks lørdag morgen. Båten tok inn vann hele tiden, men mannskaper fra redningsskøyta sørget for pumping om bord, slik at det gikk ut mer vann enn det kom inn i båten.

Ifølge Waagø var fritidsbåten hjemmehørende i Sandnessjøen. De seks om bord skal ha hatt kurs mot Hitra og Frøya.

Dette har også skjedd natt til lørdag:

På forsiden nå