All trafikk på E14 vil gå over denne brua

Midlertidig bru over Forra i Stjørdal er ferdig.

Trafikken vil ledes over den nye brua over Forra i løpet av neste uke. 

Saken oppdateres.

Statens vegvesen har brukt de to siste ukene på byggingen. I neste uke vil all trafikk på E14 gå over brua.

- Trafikken på brua blir lysregulert og går i ett felt. Fartsgrensen i området er 50 km/t. Etter at trafikken er ledet over på den midlertidige brua, begynner vi arbeidet med å bygge ny bru der den gamle brua står, opplyser byggeleder Dagfinn Wie i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det er Arne Hernes AS som står for bygging av bru og vei. Den nye brua er planlagt som en nettverksbue i stål med dekke i betong.

- Gamle Forra bru, som ble bygd i 1939, vil bli brukt som stillas i forbindelse med bygging av nybrua. Det betyr at vi bygger den nye brua utenpå den gamle brua – og klipper ut den gamle brua når den nye er ferdig, sier Wie i pressemeldingen.

SE VIDEO: Her kommer den nye brua

Den vil bli 75 meter lang og 10 meter bred, og E14 vil bli utbedret i om lag 200 meters lengde på hver side. Kontrakssummen for byggingen er i overkant av 43 millioner kroner, skriver Statens vegvesen.

30. september 2016 er fristen for å sette over trafikken på den nye brua.

yggeleder Dagfinn Wie i Statens vegvesen. 

yggeleder Dagfinn Wie i Statens vegvesen. 

På forsiden nå