Et Widerøe-fly med 44 passasjerer om bord tok av fra Trondheim lufthavn Værnes i 19-tida søndag kveld. Flyet skulle opprinnelig til Evenes, men måtte lande i Bodø da det oppsto tekniske problemer i en høyde på 25 000 fot.

- Det ble slått alarm om full beredskap, og da rykker alle ledige personer i ledelsen til lufthavnen, sier lufthavndirektør Lasse Bardal til Adresseavisen.

Undersøker årsaken

Han forklarer at det finnes ulike beredskapsnivå, og at det søndag kveld var det høyeste nivået som ble igangsatt.

- Men så kom det beskjed om at flyet landet i Bodø fordi Widerøe har hovedbase der. De har dermed et teknisk verksted som kunne undersøke årsaken, sier Bardal, som var på vei til Værnes da han fikk beskjeden om at han kunne returnere hjem.

Denne måneden for 94 år siden ble verdens første suksessfulle lufttanking foretatt

Rask nedstigning

En tipser som Adresseavisen har vært i kontakt med sier at flyet mistet strømmen. Flere passasjerer ble dårlige på grunn av rask nedstigning, og en passasjer måtte få oksygen.

Informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll, forteller til Adresseavisen at den tekniske feilen som oppsto påvirket trykket i kabinen, og at flyet raskt reduserte høyden med over 3300 meter.

- Prosedyren er da at vi må ned til 14000 fot for å få kontroll på kabintrykket. Det gjøres ganske raskt, og kan oppleves som litt skremmende. Etter dette blir det tatt ny vurdering. I dette tilfellet ble det da gått videre ned til 10000 fot, og der ble flyet liggende til det gikk ned for landing, forklarer Brandvoll.

Følger opp passasjerene mandag

Hun har forståelse for at situasjonen kan ha vært ubehagelig for passasjerene, og sier passasjerene fikk mulighet til å stille spørsmål til kapteinen om situasjonen etter landingen, for å få klarhet i hva som hadde skjedd.

- Det var ingen dramatikk i dette, men det kan oppleves litt skremmende. Derfor kommer vi også til å ta kontakt med passasjerene igjen i morgen, og gi dem mulighet til å komme med spørsmål, forteller informasjonssjefen.

Alle de 44 passasjerene unntatt én har ifølge Brandvoll fått plass på et ekstrafly som er satt opp i kveld.

Når BN Banksjef Gunnar Hovland må rekke morgenflyet til Oslo tar han som regel sykkelen. Fra hjemmet sitt på Moholt til Værnes (PLUSS)

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.