Full far kastet sønnen (13) ut i kulda – kun iført shorts og t-skjorte

Mannen fra Nord-Trøndelag er dømt for vold mot kona og psykisk mishandling mot barna sine.

Saken oppdateres.

Mannen i 50-årene er i Inntrøndelag tingrett dømt til fengsel i seks måneder for mishandling av sin kone, og for blant annet ha stengt sønnen ute i minusgrader kun iført shorts og T-skjorte. 90 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Mannen må også betale 35 000 kroner i erstatning til sin kone og til hvert av barna.

Ifølge dommen skal mannen ved en anledning ha tatt halsgrep på kona, før han lugget henne og dro henne etter håret bortover golvet i familiens hus. Barna prøvde å hjelpe, og til slutt kom de seg ut av huset. Sønnen hadde da tilkalt politiet, som kom til stedet og pågrep faren.

Trønder-Avisa omtalte saken først.

Retten har i straffeutmålingen lagt vekt på at mor og barna over tid har blitt utsatt for psykisk mishandling, i form av kjeftbruk og utskjelling, og trekker særlig frem hendelsen der sønnen ble kastet ut i kulda og nektet å komme inn i huset. Faren var da full og trodde sønnen hadde rotet bort mobiltelefonen hans.

Tiltalte innrømmer vold mot kona, og erkjenner delvis skyld i saken. Han nekter for å ha stengt sønnen ute. Retten fester imidlertid lit til sønnens forklaring.

På forsiden nå