PST: Økning i høyreradikale miljøer i Trøndelag

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ser en økt aktivitet av høyreekstreme miljøer i Trøndelag etter terroren i Paris og tilstrømmingen av flyktninger til Norge.

PST ser en økt aktivitet av høyreekstreme miljøer i Trøndelag etter terroren i Paris.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Høyreekstreme har blant annet brukt mye tid på å henge opp plakater i Trøndelag, og det finnes grupper i området som er villige til å bruke vold, sier politioverbetjent Tore Brenne i PST til Trønder-Avisa.

– Vi er ikke like bekymret for bevegelser som Pegida eller Norwegian Defence League, da de ikke er villige til å bruke vold. Vi er noe mer bekymret for Den norske motstandsbevegelse, som i større grad legitimerer bruk av vold, sier han.

LES OGSÅ: Pegidas Max Hermansen anmelder Facebook etter å ha blitt utestengt

- Spissere fronter etter terror

Ifølge UDI befant det seg 558 asylsøkere i Nord-Trøndelag ved utgangen av oktober. I november kommer det flere, blant annet til Steinkjer og Meråker. Også Paris-terroren kan ha forårsaket oppblomstringen.

– Terroraksjoner utført av ekstreme islamister i Europa har en tendens til å føre til økt polarisering og noe spissere fronter, sier Brenne.

På forsiden nå