Her blir redningsskøyta virkelig satt på prøve

RS «Uni» brukte ni timer på å slepe tre betongflytebrygger fra Tautra til Skogn i natt.

RS «Uni» fikk målt kreftene da de måtte slepe tre betongflytebrygger som til sammen veide 50 tonn.   Foto: REDNINGSSELSKAPET

Saken oppdateres.

Redningsskøyta ligger vanligvis stasjonert på Skansen i Trondheim. 00.30 natt til fredag ble skipper Vera Dahl vekket av at noen ba om bistand.

Fosen Mek-familie sørger for at Trondheimsfjorden får råsprek redningsskøyte. Den nye skøyta vil få navnet RS «Jens Bye».

Bom stille i åtte timer

En fritidsbåt hadde tatt på seg oppdraget å slepe tre betongflytebrygger fra Hommelvika til Skogn.

- De hadde klart å komme seg til Tautra, men der hadde de blitt stående. De hadde ikke kommet seg av flekken på åtte timer da de ringte og ba om hjelp, sier Dahl.

RS «Uni» med Dahl, Roar Lien og Brage G. Hoff rykket ut til Tautra, og tok over hele slepet som var 60 meter langt og veide 50 tonn.

- De var festet sammen og det så ut som et tog som kom flytende. Det gikk fint, men det gikk jo ikke raskt. Gjennomsnittsfarten var sikkert 2,5 knop. Vi brukte ni timer på slepet, sier hun.

LES MER: Båten kantret - fritidsfiskerne klamret seg til kjølen i 13 timer

- Fikk servering

Betongflytebryggene skal brukes som utliggere til en fritidshavn i Levanger.

- Vi fikk satt redningsskøyta på prøve. Det er det ingen tvil om. Det ble en litt kjedelig tur, men da vi kom frem fikk vi kaffe og kaffebrød fra de vi berget. Det var stor stas, sier Dahl.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå