Ståle Finstad fikk søndag ettermiddag sjokkbeskjeden om at det brant i huset deres i Markabygda i Levanger. Paret var ikke hjemme da brannen brøt ut.

- Jeg ble stresset da jeg fikk meldingen om brannen. Jeg har for det meste gått rundt meg selv siden det skjedde. Det ble lite søvn i natt, sier Finstad.

Politiet meldte om brannen i huset deres på Twitter klokken 17.17 søndag ettermiddag. Det var en forbipasserende som meldte om brannen og at det veltet røyk ut av huset. Brannvesenet måtte sage opp taket på huset for å få kontroll over brannen.

Finstad er glad for at han og kona ikke var hjemme da det begynte å brenne.

- Utfallet kunne ha vært enda verre hvis det brøt ut brann midt på natta. Det er uansett tragisk med brann når det først skjer, sier han.

LES OGSÅ (PLUSS): Denne appen vil 110-sentralen at du skal ta i bruk

- Ubeboelig

Finstad og kona bor nå til familiemedlemmer frem til at de finner et sted å leie.

- Huset er ubeboelig. Det er en håpløs situasjon. Nå må vi forsøke å lande på føttene og finne et sted å bo, sier han.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte at det var Finstad som hadde mistet huset i brannen.

Han tror det aller meste av eiendeler gikk tapt.

- Vi har fått PC-ene og håper at vi kan redde harddiskene. Ellers vet jeg ikke om vi får tilbake så mye av det vi hadde, sier han.

LES OGSÅ (PLUSS): - Jeg brast i gråt da jeg fikk beskjed om brannen

Støtte fra bygda

Telefonen har ringt i ett siden brannen. Venner, naboer og kjente har tilbudt seg å hjelpe paret. Nå leter de etter nytt sted å bo i nærheten av huset som brant.

- Vi setter pris på alle de personene som har tilbudt seg å hjelpe. Vi får mye støtte fra bygda. Jeg håper nå at personer tar kontakt dersom de har et sted vi kan leie, sier Finstad.

En forbipasserende meldte fra om at røyken veltet ut av huset. Foto: LEIF ARNE HOLME