Nå er politiet skremt over den hasardiøse kjøringen i 80-sonen på E6, skriver Trønder-Avisa.

- Dette er skremmende høye hastigheter. Her snakker vi om personer som ikke på noen måte viser respekt og forståelse for fysiske lover, sier Arild Syvertsen, leder ved operasjonssentralen i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Fartsmålinger

Det er fartsmålinger som Statens vegvesen har foretatt som viser at rettstrekningen sør for Steinkjer er blitt et sted hvor mange bilførere trår gassen i bånn. Ifølge oversikten som Trønder-Avisa har hentet inner det siden 1. juni i fjor registrert 21 passeringer hvor bilfører har hatt en fart på 180 km/t eller høyere.

«Fartsrekorden» ble målt ved 03-tiden natt til fredag 11. desember, da en bilfører ble målt til 209,3 km/t.

- Udødelige menn

På «topp 20-listen» som Trønder-Avisa viser frem, viser registreringene at nesten halvparten passerte nattetid. Men også på morgenkvisten og på kveldstid er det registrert slik hasardiøs kjøring.

- Jeg gjetter meg til at dette dreier seg om unge menn mellom 20 og 40 år som oppfatter seg selv som udødelige, sier Torodd Østerås, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Politiet vet ikke hvem som står bak denne kjøringen, men vil nå vurdere større fokus på denne strekningen nattetid.

- Med utgangspunkt i tallene vi ser må vi vurdere å intensivere kontrollene. Det må ikke være noen tvil om at vi har fokus på verstingene. Disse skal bort fra trafikken, sier Syvertsen.