Det skriver Trønder-Avisa. Fredag i forrige uke ble det kjent at smitten var påvist i en svinebesetning i Verdal, etter en kontroll hos Veterinærinstituttet.

- Dette er en besetning med smågris. Vi fortsetter arbeidet mandag med å kartlegge hvilke andre besetninger de smittede dyrene har vært i kontakt med, sa regiondirektør Bjør Røthe Knudsen i Mattilsynet til Adresseavisen fredag.

- Mindre konsekvenser

Nå har Mattilsynet kartlagt hvor grisene er kjøpt, og denne leverandøren har levert til fem andre grisebesetninger, fire av disse i Nord-Trøndelag. Disse fem, samt leverandøren, er nå pålagt restriksjoner fram til resultatene av prøvene foreligger, ifølge Trønder-Avisa.

- Fem av besetningene er slaktegrisbesetning, og dermed er konsekvensene for videre smitte vesentlig mindre, sier regiondirektør Bjørn Røthe Knudsen til avisa.

Adresseavisen har ikke lyktes å få kommentarer fra regiondirektør Røthe Knudsen i Mattilsynet mandag ettermiddag.

En person er også smittet av den resistente bakterien.

Alle MRSA-varianter kan smitte mellom mennesker og dyr. Bakterien gir sjelden sykdom hos dyr og friske mennesker, men for mennesker som allerede har svekket helse kan bakterien gi alvorlige infeksjoner.