Jørgen er ett steg nærmere drømmejobben

Jørgen Svane delte sine erfaringer som kortvokst på jobbjakt på Facebook. Nå har lastebilsjåføren blitt kontaktet av flere firmaer.

Jørgen Svane har møtt motstand i hans søken etter jobb som lastebilsjåfør på grunn av høyden. Nå er jobbsøknaden han la ut på Facebook delt over 30 000 ganger.   Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

- Jeg har blitt kontaktet av tre firmaer i Oslo som ønsker å ha meg på intervju, forteller Jørgen Svane.

Den 23 år gamle lastebilsjåføren fra Steinkjer er 140 centimeter høy, og i søken etter jobb har Svane opplevd å bli møtt med skepsis hos aktuelle arbeidsgivere. Tirsdag da han ut et innlegg på Facebook om hvilke utfordringer han møter på, og at han søker en arbeidsgiver som er villig til å gi han en sjanse. Innlegget ble først omtalt av Trønder-Avisa.

Delt 30 000 ganger

Responsen har vært overveldende, forteller Svane. I løpet av tre dager har over 30 000 personer delt innlegget.

- Jeg hadde regnet med at det kom til å blåse litt, men at det skulle ta av så mye som det har gjort, det hadde jeg aldri trodd, sier Svane som er takknemlig for at både kjente og ukjente har vist engasjement.

LES OGSÅ: Jørgen (23) vil ha jobb: - Husk, jeg er bare litt kortere enn deg

- Jeg er nesten sjokkert over alle som har tatt initiativ til å hjelpe så mye som de har gjort. Det er helt supert, sier han.

Det har vært en spesiell opplevelse å se hvordan jobbsøknaden hans plutselig har levd sitt eget liv, nå anbefaler han andre i lignende situasjoner til å ta sosiale medier til hjelp.

- Jeg vil anbefale folk som plages til å slenge ut et spørsmål på internett, kanskje har noen noe å stille opp med, sier Svane.

Til hovedstaden

«Drømmen om å kjøre lastebil kom tidlig i barndommen, og helt siden barnehagealder var jeg fast bestemt på at jeg skulle bli sjåfør. Mange år senere og ett gjennomført år på yrkessjåførskole ble drømmen til virkelighet, og førerkortet til lastebil var i boks», skriver Svane i sitt Facebook-innlegg. Trønderen vil følge drømmen, samme hvor den tar ham. Kanskje tar den ham til hovedstaden.

- Jeg drar ned til Oslo på mandag, så får vi se hva de sier.

- Hva tenker du om at du kanskje må flytte til Oslo for å få deg jobb?

- Hva skal man si, det er litt rart at jeg må helt dit for at noen vil gi meg en jobb. Men dersom jeg får jobb, vil jeg flytte. Det kan bli fint å prøve noe nytt, sier Svane som håper han er ett steg nærmere drømmejobben.

- Det jeg setter høyest på en arbeidsplass er gode kollegaer og folk som stoler på deg og som tørr å gi deg ansvar.

På forsiden nå