Må i fengsel etter å ha slått naboen

«Drikkekompiser» ble uvenner, før de så ble venner.

Saken oppdateres.

Stjørdaling ble nylig dømt i Inntrøndelag tingrett til åtte måneder ubetinget fengsel. Han ble dømt for legemsbeskadigelse, innbrudd og trusler mot politiet. Mannen, som er i 40-årene, har tidligere blitt dømt for vold og trusler ved flere anledninger. Stjørdalens Blad omtalte saken først.

Brøt seg inn med øks

Hendelsen skjedde en lørdagskveld i august 2015. Tiltalte var beruset og oppgitt over fornærmede, som i tillegg til å være nabo også skylte ham penger. Etter flere forsøk på å komme i kontakt med fornærmede, brøt tiltalte seg inn i naboens leilighet med en øks. Fornærmede forklarte i retten at han våknet av at tiltalte knuste verandadøren og kom inn i rommet. Det oppsto et slagsmål, og fornærmede fikk omfattende skader. De to mennene var samstemte i at situasjonen roet seg ned etter slagsmålet, og tiltalte ble værende i leiligheten.

«Drikkekompiser»

Rettens vurdering viser at tiltalte og fornærmede har kjent hverandre lenge. Tiltalte omtalte fornærmede som en "drikkekompis". Hendelsen skal ha rot i en avtale mellom de to naboene. Sommeren 2015 var tiltalte inne til soning, og avtalte med fornærmede at han skulle ta inn posten mens han var borte. Tiltalte hadde også bestilt et bankkort som fornærmede skulle hente, og levere til ham. Denne avtalen ble ikke fulgt, og fornærmede erkjente i retten at han skylte tiltalte mellom 3-4000 tusen kroner, som han tok ut med tiltaltes kort.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå