Ine Kristiansen Bye Rossetnes kom kjørende over brua på Gartland i Grong da hun så tre elger i elva. Hun gikk ut av bilen, og med det samme kom det løpende enda en elg som hoppet rett ut i elva.

- Mens jeg sto der kom også et par tvillingkalver svømmende nedover. Det var trasig å se elgene streve for å komme opp på isen, og høre kalvene rope på mødrene lenger ned i elva, sier Kristiansen Bye Rossetnes.

- Ekstremt mye elg

Hun ringte svigerinnen sin på nabogården, som er elgjeger, og hun kontaktet viltnemda.

- Det er ekstremt mye elg i området , og de prøver stadig å svømme over elva med tragisk utfall.

Fredag var brannvesenet på stedet og sagde opp isen, slik at elgene har mulighet til å komme seg inn til land dersom de legger på svøm.

Så seks elger drukne

– Det virker som de stanger mot iskanten med hodet, og ikke får opp framføttene. Til slutt forsvinner de under isen og drukner.

Miljørådgiver Brit-Agnes Buvarp forteller Trønder-Avisa at hun var vitne til at seks elger druknet på Gartland i Grong torsdag.

– Det er trekkelg som kommer og skal over elva. Vi har spekulert mye på hvorfor de hopper uti, men det kan være instinktet som sier at de skal følge trekkvegen. Eller kanskje de skal ned til elva for å drikke, sier Buvarp til Trønder-Avisa.

Hun forteller at det er mye elg i området for tiden, men har aldri opplevd at så mange elger drukner på så kort tid.

Fredag var brannvesenet på stedet og sagde opp isen, slik at elgene har mulighet til å komme seg inn til land dersom de legger på svøm. Foto: Ine Kristiansen Bye Rossetnes