Gratis Wi-fi om du stopper bilen

Tirsdag i neste uke åpner en rasteplass i Steinkjer hvor du kan surfe på telefonen. Tasteplassen er den første av sitt slag i Trøndelag.

Satsningen på tasteplasser er en del av "hold fokus"-kampanjen til Trygg Trafikk.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Tirsdag neste uke åpner Nord-Trøndelags første tasteplass, i Steinkjer. En tasteplass er en rasteplass hvor bilførere kan stoppe for å surfe på mobilen. Det var Trønder-Avisa som først skrev om saken.

- Dette er nok et tiltak for å hindre at bilførere surfer og taster på mobilen mens de kjører, sa distriktsleder Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk til Trønder-Avisa.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) utelukker ikke et høyere straffenivå for bilførere som blir tatt for mobilbruk.

Fire tasteplasser

Tasteplassen i Steinkjer åpnes med et arrangement kommende tirsdag, og er den tredje av sin sort. Fra før av er det en tasteplass i Trengereid, Bergen og langs E18 i Grimstad. Skjervø sier det snart vil komme en tilvekst til Sør-Trøndelag også.

- Det skal bli åpnet en tasteplass i Oppdalsområdet i neste uke, sier Skjervø.

Skjervø sier at de i første omgang ønsker å komme i gang, og se effekten av de fire tasteplassene før de tenker på å få på plass flere. Han forventer ikke at dette alene vil føre til endringer, men sier at de får positive tilbakemeldinger fra folk om ordningen.

LES OGSÅ: Mobilbruk i bil skaffer mest til statskassa.

LES OGSÅ: Dobling av antall bøter for mobilbruk i bil.

Gratis Wi-fi

Satsningen på en rasteplass hvor bilister kan bruke mobilen er en del av kampanjen «hold fokus», som retter fokus mot distraksjoner for bilister. Skjervø sier mobilen er den distraksjonen som folk bruker mest tid på i bilen, og oppfordrer folk til å tenke seg om en ekstra gang før de begynner å fikle med mobilen i bilen.

- Nå vil tasteplassene ha gratis wi-fi, så folk får muligheten til å stoppe opp og ta en pause. Vi håper dette kan være et bidrag til å få folk til å legge ned mobilen. Hovedpoenget er å fokusere på hvor farlig det er med mobilbruk under kjøring, sier Skjervø.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Vil du benytte deg av en tasteplass?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå