52 elg og rådyr påkjørt i Nord-Trøndelag i forrige uke

- Man må være obs fordi det er mye elg og rådyr på veiene nå, sier operasjonsleder Arild Syvertsen i politiet i Nord-Trøndelag.

Søndag kveld var det nok en påkjørsel av elg i Nord-Trøndelag. Elgen måtte avlives, men personene i bilen ble heldigvis ikke skadet.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Den siste uken har det vært uvanlig mange påkjørsler av elg og rådyr i Nord-Trøndelag. Syvertsen opplyser at det har vært en topp denne helgen. Fredag ble tre elger påkjørt på 30 minutter.

- Det blir mer aktivitet på dyrene nå, og de er i bevegelse. Faren for å treffe dem er stor, sier Syvertsen.

I løpet av helgen har 28 dyr blitt påkjørt, og det er mest elg og rådyr. Ifølge Syvertsen skal også en rev ha blitt påkjørt.

Les også: - Så ikke elgen før jeg så det hvite i øynene på den

Les også: 25-åring døde etter elgpåkjørsel

Flaks med ingen personskader

Denne uken har til sammen 52 dyr blitt påkjørt av biler i Nord-Trøndelag.

- Det er mange dyr som har dødd i sammenstøt, eller blitt avlivet etter søk. Det har ikke vært noen alvorlige personskader, og det er flaks, sier Syvertsen.

Mandag 15. februar skrev Adresseavisen at politiet i Nord-og Sør-Trøndelag har fått meldinger om 279 påkjørsler av dyr så langt i år. Dette tallet inkluderer også jernbane.

- Det har vært utrolig mange påkjørsler så langt i år, både med bil og tog. Jernbanen tar gjerne med flere i et smell, fortalte operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no på mandag.

Les også: Huset omringet av elger

Les også: - Dette var meget ille

Må være forsiktig

Rundt klokken åtte søndag kveld ble nok en elg påkjørt i Verdal. Til tross for store skader på bilen ble ingen av personene skadet, men elgen måtte avlives av Viltnemda. Viltnemda opplyste til adressas journalist på stedet at alle som ferdes i området øvrige del av riksvei 43 må være forsiktig.

Også i Namdalseid ble en elg påkjørt søndag kveld.

Les også: Kresen Mikkel Rev besøkte familien Wahl i Bjugn

Les også: Løpsk elg måtte bøte med livet

Seks elger druknet

Elgen har vært spesielt uheldig i år. På torsdag druknet seks elger i elva Namsen da de forsøkte å svømme over. Ine Kristiansen Bye Rossetnes ble vitne til hendelsen.

- Det var trasig å se elgene streve for å komme opp på isen, og høre kalvene rope på mødrene lenger ned i elva, sa Ine Kristiansen Bye Rossetnes til adressa.no.

 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen )

  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Dyrepåkjørsler i Nord-Trøndelag denne uken
 • Mandag 15.februar: 8
 • Tirsdag 16.februar: 4
 • Onsdag 17.februar: 6
 • Torsdag 18.februar: 6
 • Fredag 19.februar: 10
 • Lørdag 20.februar: 10
 • Søndag 21.februar: 8
 • Kilde: Politiet i Nord-Trøndelag.

Ine Kristiansen Bye Rossetnes ble vitne til elgene som var i Namsen torsdag. Hun filmet deres desperate kamp for å komme seg opp av elva.

På forsiden nå