I et laftet stabbur på Steinkjer, omringet av rundt 200 kvadrat inngjerdet tomt, samles dyrene i Kathrines hundebarnehage for lek, kos og turer i skog og mark.

- Her kommer både stort og smått. Alt fra japansk spisshund, elghund, beagle, pointer til tibetansk spaniel, sier Hagnes.

Hun er trolig den eneste i Trøndelag som tilbyr denne tjenesten.

Konkurranse: Vi premierer den som er mest lik hunden sin. Kreativitet settes pris på.

Sjekk hvilke hunder det fødes flest av i Trøndelag

8-10 hunder om dagen

Hun startet hundebarnehagen i 2014, og konseptet ble tatt godt imot. Men trøndere er som kjent ikke så kjappe i avtrekkeren, så det tok ett års tid å bygge opp en kundemasse.

Nå tar Kathrines hundebarnehage vare på 8–10 hunder hver ukedag, i tillegg til sine to parson russel terriere.

- Det er forskjellige hunder hver dag. De fleste er der én til to dager i uken, sier hun.

Les også: Dette er Trøndelags mest populære hundenavn

Dagen er lagt opp som i en ordinær barnehage. Hundene blir levert på morgenen, så er det lek, måltid og kos, før Hagnes kan by på en skogstur på én til tre timer. Hagnes er eneste ansatte, og holder styr på alle hundene selv.

- Det går veldig greit. Jeg trener på kontakt med hver enkelt hund når de er nye, slik at jeg vet at jeg har kontroll. Hundene venner seg fort til flokken og følger reglene i hundebarnehagen. Mange bruker oss for å sosialisere hundene også, sier hun, og legger til at noen kunder også kommer innom for å få pelsen stelt eller klørne klippet.

- Hva er den største utfordringen med å ha en hundebarnehage?

- Løpetid, sier Hagnes uten å tenke seg om.

- Hundene er ikke hos meg under løpetiden, men de lukter godt i ukene både før og etter, ler hun.

Les også: Ni feil hundeeiere gjør

Vil utvide bedriften

Hundeinteressen har hun hatt hele livet. Hun flyttet hjemmefra den dagen faren hennes sa at de ikke skulle ha flere hunder.

- Vi var ikke uvenner, altså, jeg bare ville ha flere hunder. Jeg har bestandig drømt om å jobbe med hunder, sier hun.

Nå lever hun av hundebarnehagen, og håper å kunne utvide bedriften. Etterspørselen har blitt såpass stor at hun har kontaktet Steinkjer kommune for å få en større tomt.

Hun tror behovet for hundepass bare kommer til å øke.

- Behovene har endret seg veldig de siste årene. Folk vil ha hund, men har ikke tid. Og det får de dårlig samvittighet av. Da er det fint å kunne «kjøpe seg fri» og ha hunden i en hundebarnehage, sier Hagnes.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Hundene blir levert i hundebarnehagen på morgenen, så er det lek, måltid og kos, før Hagnes kan by på en skogstur på én til tre timer.