Det opplyser vakthavende kirurg ved Levanger sykehus.

- Tilstanden er stabil og vi har kontroll. Mannen er alvorlig skadet, men det er ikke lenger livstruende, opplyser vakthavende kirurg, Benjamin Rajabi til Adresseavisen.

En annen mann er pågrepet og siktet for vold.

- Fornærmede er påført stikkskader i magen med et ukjent redskap. Vi har ikke funnet våpenet som ble brukt, sa operasjonsleder Stig Rune Sagen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen søndag morgen.

Politiet ble varslet om slåssing i Kongens gate i Steinkjer sentrum klokken 23.10. Der ble en mann i 20-årene funnet liggende på fortauet med skader.

Ikke funnet stikkredskapet

- Det er ennå ikke utarbeidet en formell siktelse i saken. Vi jobber videre med avhør av vitner og siktede, opplyser politifullmektig Malin Borg til Adresseavisen søndag ettermiddag.

Planen var å avhøre den siktede søndag, men avhøret måtte utsettes fordi det er behov for tolk.

- Har dere funnet redskapet som ble brukt?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Borg.

Vitne så det som skjedde

Antatt gjerningsmann løp fra stedet, men ble pågrepet klokken 23.39 og er siktet for vold.

- Fins det vitner som så hendelsen?

- Melderen så det som skjedde og varslet oss. Vi var derfor raskt på stedet, sier Sagen.

Sykehuset Levanger skriver i en pressemelding at en mann i 20-årene får behandling for alvorlige skader. Søndag morgen er tilstanden alvorlig, men stabil.

Ikke funnet gjenstanden

- Dette er to personer av utenlandsk opprinnelse som er bosatt med lovlig opphold i Steinkjer. Begge er i 20-årene, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Steinkjer politistasjon.

Etter voldsepisoden ble deler av fortauet i Kongens gate avsperret. Krimteknikere har i løpet av natta gjort undersøkelser.

- Krimteknikerne er ferdige og har forlatt stedet. Foreløpig vet vi ikke hvilken gjenstand som ble brukt eller hvor den befinner seg, sier Gundersen.

Skal avhøre siktede

Det gjenstår fortsatt flere avhør av folk som så voldsepisoden.

- Ifølge vitner skjedde det i umiddelbar nærhet av der han ble funnet. Selve tildragelsen skjedde delvis uti gata, og etter at han ble skadet havnet han på fortauet hvor han ble hentet av ambulanse, sier Gundersen.