Trønder skal ha utøvd samboervold siden 2006

Mann i 50-årene fra Nord-Trøndelag varetektsfengslet i fire uker.

Politiadvokat Silje Valstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt mener mannen i 50-årene må holdes i varetekt til rettssaken starter.  Foto: Leif Arne Holme, ADRESSEAVISEN

Saken oppdateres.

Det var tirsdag denne uken at mannen i 50-årene ble pågrepet av politiet, og siktet for overtredelse av straffeloven (2005) paragraf 282 som omhandler vold i nære relasjoner.

LES OGSÅ: Siktet for vold mot sine barn

Grov vold

Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett onsdag, og der ble han fengslet i fire uker.

- Han er siktet for å ha utøvd grov vold mot sin samboer, og er også tidligere dømt for legemsbeskadigelse og legemsfornærmelse av samme person, sier politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Silje Årstadvold Valstad.

Bakgrunnen for fengslingen er bevisforspillelse og gjentakelsesfare. Mannen skal ifølge kjennelsen ha utøvd vold mot samboeren siden 2006.

- Det anses som grov vold fordi det har pågått i lang tid. Det er retten som bestemmer, men vi vil gjerne holde ham i varetekt inntil rettsaken starter, sier Valstad.

LES OGSÅ: 16 historier om æresrelatert vold, trusler og kontroll.

Fornærmede benekter

Paret har ikke felles barn.

Siktede benekter ifølge kjennelsen straffeskyld, og fornærmede har i avhør benektet at siktede har utøvd vold mot henne. Retten mener likevel det foreligger skjellig grunn til mistanke på grunnlag av de øvrige opplysninger i saken.

På forsiden nå