Nord-Trøndelag Høyre ønsker et hijabforbud

Forbudet skal gjelde barn på grunnskolenivå.

Hilde Melhus er avtroppende leder i Nord-Trøndelag Høyres kvinneforum. Det var de som la frem forslaget på årsmøtet.   Foto: Therese Alice Sanne

Saken oppdateres.

Nord-Trøndelag Høyre vil at barn i grunnskolen skal skjermes fra å bruke hijab. Det ble søndag vedtatt på Høyres fylkesårsmøte.

Forslagsstiller var Nord-Trøndelag Høyres Kvinneforum. De mener barnehijab er et tegn på alvorlige begrensninger i barn-og unges frihet.

- Vi gjør dette fordi vi har lyst til å beskytte ungene. Det er jo egentlig ikke en religiøs troskledning, man kan være troende muslim uten å gå med hijab. Hijab hindrer dem i å være barn og det hemmer dem i å være en del av det vanlige samfunnet. Vi har lyst til at jentene skal ta dette standpunktet selv, sier avtroppende leder av Høyres Kvinneforum i Nord-Trøndelag, Hilde Melhus.

Ikke alle var enige

Hun er klar over at noen kan mene resolusjonen er kontroversiell.

- Det var ikke alle som var enige i dette forbudet, men Høyre Nord-Trøndelag har vedtatt dette og står for det. Dette kan gjøre at vi får opp denne debatten igjen, sier Melhus.

At bruk av hijab på små jenter er et familieanliggende, mener hun er at argument. Likevel understreker hun at dette forbudet ikke gjelder på fritiden, men at hijab i skolesammenheng hindrer jentene i å bli integrert.

- På fritiden hindrer vi dem ikke, men på skolen skal de være fullverdige elever og være en del av samfunnet, sier hun.

På forsiden nå