Personbil og stridsvogn kolliderte i Snåsa

- En veldig tragisk hendelse

Kong Harald sender sine tanker til de pårørende etter ulykken mellom en personbil og en stridsvogn hvor én person mistet livet.

Kong Harald var i Sprova for å overvære deler av øvelsen Cold Response 2016. Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen til venstre, mens brigader Eldar Bergli fra Trondheim står til høyre for ham.   Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

Kong Harald var på et planlagt besøk av vinterøvelsen Cold Response 2016 i Nord-Trøndelag mandag formiddag. En dødsulykke hvor en stridsvogn, en såkalt bergepanser, og en sivil personbil kolliderte, satte preg på besøket.

- Det er en veldig tragisk hendelse. Og det er ekstra synd på de pårørende, sier kong Harald til Adresseavisen.

Inspisere øvelsen

Han møtte pressen i Sprova i Steinkjer i forbindelse med sitt besøk. Kong Harald skal inspisere den storstilte øvelsen i dag og tirsdag.

Politiet fikk melding om ulykken mellom en norsk stridsvogn og en personbil klokka 09.36 mandag formiddag. Sjåføren av personbilen ble bekreftet omkommet på stedet.

Vognfører av stridsvognen har forklart til politiet at han mistet kontroll på det pansrede militære kjøretøyet som veier mellom 50 0g 60 tonn.

- Veldig beklagelig

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er vertskap i forbindelse med kongens besøk.

- Ulykker skjer av og til, og det er veldig beklagelig. Det setter selvsagt sitt preg på øvelsen. Vi gjør vårt ytterste for at slike ting ikke skal skje, men av og til hender det. Denne gangen var det en sivil som var innblandet, og nå blir det opp til politiet å etterforske saken, sier forsvarssjefen.

Militærøvelsen Cold Response foregår i disse dager i Nord-Trøndelag. I tillegg til Norge og Nato deltar tretten nasjoner på den norske vinterøvelsen. Det er rundt 16 000 soldater som er til stede under øvelsen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen forteller at de gjør sitt ytterste for at det ikke skal skje ulykker i forbindelse med store militære øvelser.  
        
            (Foto: RICHARD SAGEN)

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen forteller at de gjør sitt ytterste for at det ikke skal skje ulykker i forbindelse med store militære øvelser.   Foto: RICHARD SAGEN

På forsiden nå