Én person som satt i en personbil omkom i en trafikkulykke på fylkesvei 763, om lag 22 kilometer sør for Snåsa.

- Alltid tragisk

Forsvaret ble varslet klokka 09.55 og fikk da vite at en norsk pansret militært kjøretøy og sivil bil var involvert i en trafikkulykken.

- Forsvaret øver for å ivareta nasjonens sikkerhet. Ulykker er alltid tragisk, og vi synes det er særdeles trist at en person er omkommet i forbindelse med øvelsen, sier talsmann for øvelse Cold Response, Aleksander Jankov, i en pressemelding.

Det var et norsk pansret kjøretøy av typen bergepanser (LEO1 ARV) fra Telemarkbataljonen i Brigade Nord som var involvert i ulykken. Kjøretøyet ble bemannet av to ansatte i Forsvaret. De som har vært berørt av ulykken har snakket med sine respektive familier. De ble ikke fysisk skadd.

LES MER (PLUSS): US Marines angriper med mekaniske padder

- Øvelsen fortsetter

Forsvarets fokus er nå å ivareta involvert personell og å bistå politiet og nødetatene. Det er politiet som etterforsker ulykken, Forsvaret bistår politiet på skadestedet nå og ved videre behov står det videre i pressemeldingen.

Vinterøvelsen Cold Response fortsetter, men de aktiviteter som var planlagt nær ulykkesstedet vil bli kansellert.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Det var et norsk pansret kjøretøy av typen bergepanser (LEO1 ARV) fra Telemarkbataljonen i Brigade Nord som var involvert i ulykken. Det satt to soldater i kjøretøyet. Foto: birger ringseth/snåsningen