Vognfører av stridsvognen, en mann i 20-årene fra Sør-Norge, har fått førerkortet beslaglagt. Det opplyser operasjonsleder Rune Reinsborg i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

- Vognføreren har fortalt til politiet at han mistet kontrollen på stridsvognen rett før ulykken, sier jourhavende jurist Tove Jensen Røddesnes  til Adresseavisen.

Etterforskerne undersøker blant annet om stridsvognen kan ha kommet over i motsatt kjørefelt.

- Vi er ikke helt sikre på hendelsesforløpet ennå, sier Røddesnes.

Etter at flere medier skrev at stridsvognen kom over i feil kjørefelt, så politiet det som nødvendig å gå ut med en presisering like før klokken 19 mandag kveld.

- Føreren av stridsvognen mistet kontrollen på kjøretøyet, men det er ikke mistanke om at dette var årsak til ulykken. Den videre etterforskningen tar sikte på å få rede på hendelsesforløpet, skriver politiet i Nord-Trøndelag.

Tar beslag i førerkort

Foreløpig har politiet kun gjort korte avhør på stedet av de to som befant seg i stridsvognen.

- Det er på bakgrunn av hans forklaring at vi tar beslag i førerkortet hans. Det vil bli trolig bli gjort lengre avhør av de involverte etter hvert, sier hun.

Siktet for uaktsomhet

Han er siktet for brudd på veitrafikkloven paragraf 3 som omhandler uaktsomhet. Siktelsen kommer automatisk etter førerkortbeslaget ifølge Jensen Røddesnes.

Vognføreren er en mann i 20-årene, mens vognkommandøren er en mann i 40-årene. Begge er fra Sør-Norge og tilhører Telemarkbataljonen.

Øvelsen fortsetter

Stridsvognen var i Snåsa på grunn av vinterøvelsen Cold Response 2016. Det var et norsk pansret kjøretøy av typen bergepanser (LEO1 ARV) fra Telemarkbataljonen i Brigade Nord som var involvert i ulykken. Kjøretøyet ble bemannet av to ansatte i Forsvaret. De som har vært berørt av ulykken har snakket med sine respektive familier. De ble ikke fysisk skadd.

Vinterøvelsen Cold Response fortsetter, men de aktiviteter som var planlagt nær ulykkesstedet vil bli kansellert.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.