- Det er fryktelig trist, og det kjennes unødig, sier Peter Sundvik til Adresseavisen.

Han er daglig leder i Lierne Tre, hvor den omkomne Idar Jarle Trondseth jobbet det siste året.

- Fryktelig opplevelse

Onsdag var Sundvik, og flere andre i firmaet, på ulykkesstedet på fylkesvei 763 i Snåsa for å minnes sin kollega og venn ved å legge ned blomster.

- Det var en spesiell følelse å være der det skjedde. Og han var jo sjanseløs ettersom det er rekkverk på begge sider. Det må ha vært en fryktelig opplevelse, sier Sundvik.

Den avdøde etterlater seg en datter i skolealder.

Fikk beskjed på ettermiddagen

Lierne Tre har ansvaret for rydding av den nye kraftlinja mellom Vekseth og Storåselva i Snåsa. Det var på vei til denne jobben Trondseth kolliderte med en stridsvogn. 46-åringen døde momentant i ulykken politiet fikk melding om klokken 09.36 mandag morgen. Først utpå ettermiddagen fikk Sundvik vite at det var vennen og kollegaen som døde.

- Vi stusset litt på at han ikke kom til jobb til planlagt tid, men skjøv fra oss tanken om at det hadde skjedd noe. Så kom den tunge beskjeden utpå ettermiddagen, sier Sundvik.

LES MER (PLUSS): Slik svarer Forsvaret på kritikken av panservognens merking og utrustning

- Som en stor familie

Foruten jobbkolleger var Sundvik og Trondseth jaktkamerater, og involvert i elghundmiljøet i Trøndelag.

- Vi hadde et veldig godt forhold, Jaktet mye sammen i Lierne, og snakket mye om både jakt og elghund. Han var en veldig snill mann som satte alle andre foran seg selv. Trivelig og omgjengelig. På Lierne Tre er vi som en stor familie, og nå er dessverre en av oss borte, sier han.

Sundvik sier at firmaet har tatt en liten time-out gjennom lengre matpauser og flere samtaler.

- Men vi er kommet frem til at Idar Jarle ikke ville at jobben skulle stoppe helt opp, så vi prøver etter beste evne å jobbe videre som før, sier Sundvik, som er leder for 12 fast ansatte.

Etterforskes videre

Etterforskningsleder i Indre Namdal, Hans-Petter Gjertsås, ved Trøndelag politidistrikt sa til Adresseavisen onsdag ettermiddag at etterforskningen pågår for fullt.

- Det ble gjort avhør innledningsvis på ulykkesstedet, men det vil bli tatt grundigere avhør av de involverte, sa han.

Politiet har også kommet i kontakt med flere vitner som vil bli avhørt angående ulykken. Kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppa til Statens vegvesen ble også sendt til fylkesvei 763, og det vil bli utarbeidet rapporter fra deres undersøkelser. Det vil også komme en fyldig rapport fra Statens havarikommisjon for transport.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Peter Sundvik, daglig leder i Lierne Tre. Foto: Privat