Midt-Norge i dag:

Skjenkekrangel i Oppdal

I Midt-Norge diskuterer oppdalinger skjenking i skianlegget. Ellers er nyhetsbildet lørdag morgen preget av barnevern, ny nettavis, E6 og priskrig på smågodt.

Saken oppdateres.

Oppdalinger krangler om skjenking

Vangslia Drift har søkt om skjenkebevilling i Ådalen skjærtorsdag, langfredag og påskeaften, men får bare lov til å skjenke på skjærtorsdag, skriver Opdalingen. Vangslia Drift har lagt opp til underholdning, matservering og vakter. Men rådmannen i Oppdal stiller spørsmål ved nødvendigheten ved et slikt tilbud i Ådalen. Rådmannen skriver at den ene dagen med skjenkebevilling er å anse som en prøveordning. Johnny Johansen i Vangslia Drift sier til Opdalingen at avslaget er helt uforståelig for ham.  Han har anket vedtaket og det er nå opp til Fylkesmannen å avgjøre skjenkestriden i skianlegget.

Viste fingeren til politiet

En  sterkt beruset 20-åring viste fingeren til politiet utenfor en bensinstasjon i Steinkjer natt til lørdag. 

- Han ble bedt om å bedre oppførselen, men var ikke villig til det, forteller operasjonsleder Dag Hjulstad til Trønder-Avisa. Det endte med at han ble kjørt i politiarresten der han måtte tilbringe natta. 20-åringen kan vente seg en bot for forulemoing av offentlig tjenestemann, ifølge avisa.

Millionsmell for barnevernet i Ørland

Fosen barneverntjeneste mener Ørland kommune må plusse på 2,3 millioner kroner  til barneverntjenesten i 2016, skriver Fosna-folket. For 2016 er det budsjettert med 12,83 millioner kroner til barneverntjenester i kommunen. Nå mener barnevernet at dette er for lite. I fjor var det en stor vekst i kommunens kostnader til barnevern. Veksten fortsetter i år, ifølge sakspapirene til formannskapet som Fosna-folket viser til. Flere barn plassert på institusjoner skal være årsak til veksten.

Eknesbygg har startet nettavis

Siviløkonomen Kent Øksnes har startet nettavis for å gi råd om privatøkonomi, skriver Innherred. Han har tidligere vært ansatt i Dine Penger, men tok sluttpakke i forbindelse med nedbemanning der. Innherred skriver at det passet bra siden han og familien likevel skulle flytte hjem til Trøndelag, og har bosatt seg i Trondheim. Sluttpakketiden har han brukt til å etablere pengenytt.no.

Priskrig på smågodt også på Fosen

Fra Rema-butikken på Brekstad ble 1,5 tonn smågodt revet bort på to dager, skriver Fosna-Folket. Kjøpmann Ronny Bremnes tror det kommer til å være priskrig ut påska.

Gir ikke opp E6-kampen

Ordførerne sør for Trondheim gir ikke opp kampen for E6 sør, skriver Opp. Det statlige selskapet Nye veier AS har varslet at E6 i Nord-Trøndelag blir prioritert først. Men ordførerne sør for Trondheim vil ha omkamp og mener ulykkesstatiskken gjør at ni mil sør for Trondheim bør prioriteres først, ifølge avisa. De viser til at det de siste ti årene er 15 døde og 350 skadde i trafikkulykker på strekningen.  30. mars møter ordførerne i Oppdal, Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus ledelsen i Nye veier.

På forsiden nå