Reklamerte for billig vin på avisens hjemmeside

Lesere av Namdalsavisa kunne kjøpe vin på billigsalg.

Namdalsavisa reklamerte fi  Foto: Skjermdump fra Namdalsavisa

Saken oppdateres.

- Dette er beklagelig, og det skal ikke skje, sier administrerende direktør og sjefredaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth.

Det var mandag ettermiddag annonsen - som fortalte at du kunne kjøpe en 3-liter kartong med alkoholholdig vin i Sverige for en pris under halvparten av den norske - lå ute på nettsiden til avisen.

LES OGSÅ: Rema 1000 la ut reklame for juleøl på Instagram.

Ulovlig reklame

Ifølge alkoholloven § 9-2 er all reklame for alkoholholdig drikk forbudt i Norge. Hvor mange timer annonsen lå ute vet ikke Riseth.  Det gjør heller ikke Andre Håskjold, daglig leder Trøndelagspakken, som har ansvaret for annonsene på Namdalsavisa og flere andre aviser i Trøndelag.

- Jeg kjenner ikke detaljene på hva som har skjedd, men har bedt om redegjørelse fra vår tredjepartsleverandør, sier Håskjold.

Han forklarer at dette er en såkalt børsannonse, og ikke annonse som er solgt lokalt. Det vil si at annonsører gir bud på plasser på nettsiden som ikke er solgt. 

- For å kjøpe ligger det inne i vilkårene at man ikke kan annonsere for alkohol og tobakk, men her har vi tydeligvis blitt lurt, sier Håskjold.

LES OGSÅ: Regjeringen vil lempe på alkoholreklamereglene

- Må ha tillit

Hvis man trykket på annonsen kom man til den svenske nettsiden vinston.se.

- Det virker som annonsøren har lurt systemet, og vi har nå sperret dette domenet slik at de ikke får kjøpt annonser, sier Håskjold, som vil følge opp dette tirsdag.

- Har dette skjedd tidligere?

- Ikke i min tid, men vi har hatt et tilfelle vi har stoppet grunnet upassende innhold. Annonsebørsen har vi hatt halvannet år, og det har ikke vært noe trøbbel, sier han.

Han frykter ikke etterspill.

- VI må ha tillit til hverandre, og stole på tredjepartsleverandører, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå