«Praktiserende muslimer har ikke noe i vårt samfunn å gjøre»

Facebook-innlegget til Olav Gimse i Frp Nord-Trøndelag har vakt oppsikt. Selv sier han at han skrev feil.

- Innlegget er misforstått. Det jeg mente var ekstreme praktiserende muslimer, sier Olav Gimse, studieleder i Nord-Trøndelag Frp til Adresseavisen. 

Saken oppdateres.

Politikeren Olav Gimse la tirsdag ut en lenke fra det innvandringsfiendtlige nettstedet Frihetskamp på sin åpne Facebook-profil. Saken omtaler Arbeiderpartiets Hadia Tajik uttalelser i en artikkel i Dagsavisen.

I debatten under innlegget skriver han ifølge Trønder-Avisa:

«Praktiserende muslimer har ikke noe i vårt samfunn å gjøre. Alle følger Koranen og den er ikke forenelig med et fritt Norge! Nå er heller ikke kristendommen noe å forherlige i så måte, men å måtte i tillegg sloss mot andre religiøse / politiske organisasjoner som islam, er ikke ønskelig.»

Olav Gimse er studieleder i Nord-Trøndelag Frp.

- Misforståelse

- Innlegget er misforstått. Det jeg mente var ekstreme praktiserende muslimer, sier Gimse til Adresseavisen.

- Vi er i en spesiell situasjon i Norge nå, og det kan skje en tilstrømming av ekstreme muslimer, som Bhatti og mulla Krekar. De forfekter den delen av islam og Koranen som vi ikke vil ha i Norge, sier han videre.

At lenken han la ut kom fra en innvandringsfiendtlig nettsted visste han ikke.

- Jeg visste ikke dette før noen gjorde meg oppmerksom på det, og da slettet jeg innlegget, sier han.

- Det må være litt takhøyde

Leder i Nord-Trøndelag Frp, Einar Almaas, har vært i kontakt med Gimse og er tydelig på at det er snakk om en misforståelse.

- Men det skal likevel ikke skje. Vi skal være frp-ere 24 timer i døgnet. Da må vi tenke oss om før vi sier eller skriver noe, sier Almaas.

Han vil rutinemessig ta opp saken med styret i Nord-Trøndelag Frp, men tror ikke dette vil få konsekvenser for Gimse.

- Det må være litt takhøyde for å gjøre feil i politikken, sier Almaas, som likevel ser behovet for at det arrangeres et kurs for hvordan partimedlemmene om hvordan de håndterer mediekontakt.

Forstår ordføreren

Ordfører i Meråker, Kari Anita Furunes (Sp), sier til Trønder-Avisa at ytringen fra Frp-politikeren på Facebook er uheldig i den integreringssitusjonen som Meråker er i akkurat nå.

Gimse forstår at hun reagerer.

- Jeg skjønner at hun reagerer når hun fikk presentert innlegget med feil ord. Men asylsituasjonen i Meråker ligger ikke til grunn for det jeg skrev. Meråker har en tradisjon for å ta vare på asylsøkere, og vi har hatt noen negative, men også positive erfaringer med det, sier Gimse.

Onsdag morgen er innlegget slettet fra Facebook.

«Ser dere folk på denne videoen?»

Også tidligere i år var en nordtrøndersk Frp-politiker ute i hardt vær etter å ha skrevet innvandringskritiske kommentarer på Facebook.

Leder Arne Leonhardsen for Verdal Frp kommenterte en sak som handlet om at personer ikke reiser seg for en gravid kvinne på undergrunnen i London.

Til saken skrev Leonhardsen: «Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer! Ikke oppdratt som folk i hele tatt! Hvor er integreringen?»

LES OGSÅ: - Kommentarene hører ikke hjemme noe sted

LES OGSÅ: Robert Eriksson tar avstand fra ordbruk

- Jeg beklager ovenfor de rammede grupper, at mine formuleringer i et par saker på Facebook, ble slik at media fikk publisert en forståelse av dem som jeg aldri har hatt som mening!, skrev Leonhardsen i en e-post til Adresseavisen.

I etterkant trakk Leonardsen seg fra alle verv i partiet.

På forsiden nå