- Vi storgråt da vi fant dem

Engelsk setterne Fryd og Hera er funnet i god behold, tre mil hjemmefra, etter to døgn på rømmen. Bowie er fortsatt savnet.

Øystein og Hanne Lise Solum er overlykkelige for å ha fått hundene hjem i god behold. Engelsk setterne forsvant onsdag og ble funnet tre mil hjemmefra fredag kveld. 

Saken oppdateres.

To engelsk setter tisper, Fryd og Hera, stakk av hjemmefra onsdag formiddag. Ytterdøra på huset i Grong i Nord-Trøndelag sto på gløtt, og dermed så de to fuglehundene sitt snitt til å ta seg en tur ut på egenhånd.

LES OGSÅ: Fortvilet leting etter Bowie

LES OGSÅ: Leter fortsatt etter Bowie

Slitne og sultne

- Vi har lett døgnet rundt og kanskje sovet fire timer totalt de siste to døgnene, forteller Hanne Lise Solum. Hun er overlykkelig for at hundene har kommet til rette. De ble funnet ved nabohytta til et vennepar, ca. tre mil fra der de bor, slitne og sultne, men ellers i fin form.

- Jeg storgråt, tårene bare rant og rant, sier Solum. Sammen med familie og venner har hun og mannen gått på ski og trålet rundt i fjellområdene i nærheten av der de bor.

- Vi har gått med snø opp til livet i ulendt terreng i områdene bak huset vårt. Det er mye fjell i nærheten, så det har vært strabasiøst og krevende.

LES OGSÅ: Manngard etter Bowie

Alle hundeeieres mareritt

Den eldste av de to hundene, Fryd på sju år, har hatt for vane å ta seg noen småturer, men har alltid kommet tilbake etter et en times tid. Derfor ble de svært bekymret da ingen av hundene dukket opp og det gikk mot natt onsdag kveld.

- Det har vært grusomme timer, spesielt fordi det var dårlig vær i området. Det vi var mest redd for var overvann i bekker, elveløp og vann. Det har vært et mareritt, og jeg tenker på dem som ikke finner igjen hundene sine. Det er forferdelig, sier Solum.

LES OGSÅ:Leteaksjoner kan forvirre hunden

Bowie fortsatt savnet

Og en av dem som ennå ikke er funnet er engelske setteren Bowie som har vært savnet siden 8.desember i fjor. Det har vært et stort engasjement for å finne den savnede hunden med blant annet flere organiserte leteaksjoner. Eieren, Jan Petter Thuve, har ikke gitt opp håpet om å finne hunden sin i live.

- Jeg er ganske sikker på at han er der ute et sted, og det er gjort en rekke observasjoner av ham, også de siste dagene. Men han er så sky at han løper avgårde straks noen får øye på ham, sier Thuve. Sist søndag ble han kontaktet av noen som bor ved Saupstad skisenter og som hadde sett en fuglehund i oppkjørselen sin. Da de ble forelagt bilde av Bowie kunne de bekrefte at det lignet veldig på hunden de hadde observert.

Leter fremdeles

- Det er 101 døgn siden han forsvant, og det er mange som har sett ham i løpet av denne tiden. Folk har gått daglige turer i Bymarka for å se etter ham, men de siste observasjonene har vært konsentrert rundt Lundåsen, Ringvål og Saupstad. Det er satt opp feller med mat to steder i dette området.

Thuve håper folk vil fortsette å se etter Bowie, men understreker at han kan være vanskelig å få kontakt med. Det er viktig at folk ringer umiddelbart dersom de skulle støte på engelsk setteren.

- Jeg reiser på hytta på Dovre i påsken, men kjører kjapt tilbake dersom noe skjer. Jeg har aldri vært på hytta uten Bowie tidligere. Det blir rart.

Engelsk setteren Bowie har vært savnet siden desember. Det er gjort en rekke observasjoner av hunden også de siste dagene, i følge eieren. 
        
            (Foto: Privat)

Engelsk setteren Bowie har vært savnet siden desember. Det er gjort en rekke observasjoner av hunden også de siste dagene, i følge eieren.  Foto: Privat

På forsiden nå