Dro på raid hos Lefdal og Elkjøp og stjal for 123 500 kroner

En polsk statsborger er dømt til fengsel i ett år for å ha stjålet elektronikk i hele landet. Til slutt ble han pågrepet i Levanger.

Polakk ble pågrepet etter å ha stjålet fra Elkjøp i Levanger. Nå er han dømt til ett års fengsel. 

Saken oppdateres.

Den 30 år gamle mannen rakk å stjele elektronikk for en samlet verdi av 123 500 kroner på seks forskjellige steder landet rundt før det ble stopp i Levanger 18. januar i år.

Seks tyveri

Han erkjente seg skyldig da han møtte opp i Inntrøndelag tingrett. Ifølge dommen var han tiltalt for seks forskjellige forhold. I fem av forholdene var han sammen med én eller flere andre gjerningspersoner. Det var kun det siste tyveriet, på Elkjøp på Moan i Levanger at han var alene.

25. november i 2015 stjal han et Nikon-kamera fra Lefdal i Kristiansand og noen timer senere rappet han en datamaskin og to Iphone-mobiler fra Elkjøp i Egersund.

Dagen etterpå, 26. november, hadde turen kommet til Elkjøp i Stord hvor en Samsung-pc og en Iphone-mobil forsvant.

16. desember rakk han å stjele fra både Lefdal i Hamar og Elkjøp i Lillehammer. Tre mobiltelefoner, to datamaskiner og to kamera ble tatt fra butikkene.

18. januar stjal han to Macbook-datamaskiner fra Elkjøp på Magneten kjøpesenter. Men tyveriet ble oppdaget av ansatte, og en av dem fulgte etter mannen mens politiet rykket ut. Politiet fikk pågrepet mannen i nærheten av E6. Innsatsleder Stig Viken sa til Adresseavisen at det var en artig jakt siden mannen la igjen tydelige spor i snøen som hadde kommet.

LES MER: Mac-tyv etterlot avslørende spor i vinterlandskapet

Ble vervet i Kristiansand

I retten kom det frem at mannen var fanget opp på overvåkningskamera sammen med en annen idet de stjeler produktene. Han ble også pågrepet i Levanger med tyvegodset på seg. Mannen forklarte at han reiste fra Polen 23. november i fjor og at planen var å besøke venner i Norge.

I Kristansand møtte han imidlertid en annen polsk statsborger som involverte ham i tyveriene. Denne mannen hadde en teknikk hvor han fikk satt alarmen på produktene ut av spill. Han fikk deretter tiltalte til å stjele produktet ved å gjemme det under jakka og gå ut av butikken uten at alarmen gikk av. De delte produktene og reiste til Polen for å selge tyvegodset der.

Retten mente at det var riktig at domfelte fikk strafferabatt siden mannen la kortene på bordet. Han ble dømt til ett års fengsel, og må også betale erstatning til butikkene som aldri fikk igjen tyvegodset sitt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå