Salgssjef Jennie Holmér ved Coop Extra i Storlien forteller at skjærtorsdag er den beste dagen i året med tanke på omsetning.

- Her ruller det som forventet. Det er dobbel omsetning på skjærtorsdag sammenlignet med en vanlig torsdag, sier hun i en kort pause fra kassakøene.

Får advarsel før handling

Ifølge systemet hadde 2784 betalende kunder rukket å være innom grensebutikken ved E14 da Adresseavisen var innom i 17.30-tida. Butikken åpnet klokka 09.00 om morgenen på skjærtorsdag.

To sikkerhetsvakter har fulgt med folkemengdene og forsøkt å holde orden i rekkene.

- Det har selvsagt vært mye folk, men det har vært rolig og behersket stemning. Noen fulle trøndere har fått en advarsel før de får lov til å gå inn i butikken. Vi ber dem om å holde seg i skinnet, hvis ikke så bærer det rett ut, sier hun.

På grunn av den store trafikken, har Coop Extra valgt å ha én time lenger åpningstid på skjærtorsdag. Holmér forteller at de blant annet merker stor pågang rundt klokka 11 og 18 fordi da kommer «fleskbussene» inn til Storlien.

- Det er flere busser og mange passasjerer på hver buss, så da merker vi at det er ekstra trøkk, sier hun.

Hamstrer godis

- Hva kjøper trønderne?

- Det som er billig i Sverige sammenlignet med Norge. Alt som inneholder sukker, for eksempel brus og godteri.

- Smågodteri også?

- Ja, selv om det er billigere i Norge kjøper de flere tonn her. Sortimentet er bedre her, forklarer salgssjefen.

Flesk, bacon og kylling er det også mange trøndere som legger i handlevognen. Alkohol og tobakk går det alltid mye av, men i påska er det selvsagt ekstra store mengder.

- Vi har mange alkoholbestillinger fra Systembolaget. Folk henter det her i påska, sier hun.

Se bildeserie av rånertoget som startet ved Shell i Vinne

Kjøpte snus og brus

Jack Berger, Ingunn Aasen og datteren Ida fra Ranheim har tilbrakt påska i Åre, men på hjemveien ble det en pit-stop på Storlien.

- Vi harryhandler på veien hjem, forteller Berger.

- Vi har egentlig bare handlet mat, fordi butikkene er stengt hjem, og derfor må vi fylle opp kjøleskapet hjemme, sier Aasen.

Familien valgte å unngå godterihylla, men innrømmer at det har vært kjøp av smågodteri på norsk side.

- Det ble snuskjøp på vei inn i Sverige, men ikke på vei ut. Vi er ferdig med det innkjøpet. Det ble litt brus da, forklarer Berger.

- Hva med flesk?

- Dessuten er det norske flesket bedre. Det hjelper ikke at det er billigere i Sverige. Jeg sverger til Gilde, sier han.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

To sikkerhetsvakter hadde fått i oppdrag å følge med trøndere som var på harryhandel på Storlien. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Salgssjef Jennie Holmér ved Coop Extra på Storlien forteller at skjærtorsdag er deres beste dag i løpet av ett år. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen