Det er Trønderavisa som melder at Endre Skjervø (42) slutter i stillingen som rådmann i Namsskogan for å bli avdelingsdirektør for HR og administrasjon i NAV Nord-Trøndelag. Hans kontorsted blir Statens Hus i Steinkjer.

I to og et halvt år

For mange var det en stor overraskelse at den tidligere Frp-profilen Endre Skjervø i 2014 ble ansatt som rådmann i Namsskogan kommune som er styrt av Ap og SV. Men at han nå bytter jobb etter to og et halvt år er ikke overraskende.

- På direkte spørsmål fra kommunestyret da jeg tiltrådte stillingen, forpliktet jeg meg til å stå i stillingen i to år. Jeg fikk en forespørsel fra formannskapet før jul om jeg kunne forplikte meg i ytterligere to år, men jeg sa da tydelig fra at det ikke var aktuelt å forplikte meg i ytterligere to år, sier han til Trønderavisa

Han sier til avisen at pendlingen på to timer hver vei har tatt på, og at han i gjennomsnitt har arbeidet 12-timersdager siden han startet.

- Jeg ser derfor fram til å kunne sykle til jobb på fem minutter, men framfor alt har jeg en familie på Steinkjer som jeg ser fram til å kunne se litt mer av enn jeg har gjort de siste to årene, sier han.

31 søkere

Skjervø tiltrer den nye stillingen 1.august.

- NAV er en kjempeviktig samfunnsaktør og ikke minst en viktig trygghetsfaktor for de som av ulike årsaker er utenfor arbeidslivet. Å få bidra i denne sammenhengen ser jeg på som meningsfullt, sier Skjervø, som ble valgt foran 30 andre søkere til stillingen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.