Meråker skal ha folkemøte om asylmottak

Kommunepolitikerne ønsker at UDI og drivere av asylmottak skal gi informasjon til innbyggerne i kommunen.

Kommunepolitikerne i Meråker vil ha folkemøte om asylmottak.  

Saken oppdateres.

Det var Egil Haugbjørg (V) om reiste interpellasjonen i det ekstraordinære kommunestyremøtet tirsdag. Han foreslo at det skal holdes folkemøte der UDI og anbyderne er til stede. Forslaget ble vedtatt i kommunestyremøtet.

- Det er mye informasjon og feilinformasjon angående opprettelsen av nye asylmottak. Da er det viktig at innbyggerne får komme og stille spørsmål om hvordan det skal løses, sier Haugbjørg.

LES OGSÅ: Ønsker 100 nye mottaksplasser i Midt-Norge

Undervisningslokaler

Det er vedtatt at Meråker skal ta imot 80 asylsøkere. To anbydere har fått avslag på en bruksendring som kreves for at de skal kunne opprette asylmottak. Vedtaket er klaget og klagen er ennå ikke behandlet. Haugbjørg foreslo også at det skulle legges en plan for hvordan man skal kunne gi undervisning til nye asylsøkere ved leie av et nytt undervisningslokale.

- Jeg synes det er litt merkelig at vi ikke legger en plan for hvis det kommer flere asylsøkere. Jeg mener at vi hele tiden er på etterskudd når det gjelder planleggingen, sier Haugbjørg.

Forslaget ble ikke vedtatt i kommunestyremøtet.

LES OGSÅ: Lyser ut 10 000 nye asylmottaksplasser

LES OGSÅ: Asyloperatør kopierte fra tilbudet til konkurrent (Pluss)

Informasjon fra driverne av asylmottak

Ordfører i Meråker, Kari Anita Furunes (Sp), mener det er viktig at det blir arrangert et folkemøte slik at innbyggerne kan stille spørsmål.

- Mye av informasjonen i denne saken har blitt gitt av meg. Jeg ønsker at driverne av asylmottakene skal være til stede for å gi informasjon, sier Furunes.

Det er ennå ikke satt en dato for møtet.

Hun mener det ikke er nødvendig å leie nye undervisningslokaler.

- Vi vet ikke hvor mange som kommer og hvilken alderssammensetning det er. Vi kan ikke planlegge for noe vi ikke vet noe om ennå, sier ordføreren.

På forsiden nå