15. april slipper Kim Sandberg heavy metal-platen «Higher Than The Sun». Verket beskrives i en pressemelding som «en ekstremt personlig plate, hvor Kim forteller om mørke og dystre perioder i sitt liv», skriver VG.

- Ønsket mitt er å være musiker på heltid. Jeg begynner jo å dra på årene, men det er jo aldri for sent. Musikken fungerer helt klart som terapi for meg. Når jeg står på scenen er jeg den personen jeg ønsker å være, sier Sandberg til VG.

Rockeren, som opererer under artistnavnet Sandberg, sier til VG at han tidligere har slitt psykisk. Et samlivsbrudd og en periode med mye stress på jobb gjorde at han nådde bunnen i 2013. Da ønsket han ikke å leve lenger.

Fikk hjelp i Trondheim

Sandberg rakk aldri å skade seg selv, men gjorde visse forberedelser.

– Heldigvis var det noe som gjorde at jeg ikke gjennomførte det: Jeg begynte å tenke på moren min, sier Sandberg til VG.

Han ble tatt med til akuttmottaket på Lade i Trondheim, og der fikk han hjelp.

Stolt over sønnen

Pappa Per Sandberg skriver i en sms til VG at han har dårlig samvittighet for at han ikke har tilbrakt mer tid sammen med barn og barnebarn. Men sier også at Kim er hans beste kamerat, at han er stolt og gleder seg til plateutgivelsen.

Sønnen bekrefter at de har et tett forhold.

- Vi kan snakke om alt, og han er en behagelig kar å være sammen med. Han kan ha sine stunder hvor han er veldig stille, jeg tror det er mye tenking for ham, sier rockesønnen.

Kim Sandberg, som opprinnelig er fra Skogn, både bor og jobber i Trondheim.